ALAPÍTÓ

Az Alapítvány létrehozásánál két fő érték ösztönzött: egyrészt, hogy adjunk vissza, másrészt, hogy mindezt úgy tegyük, hogy másokon segítve egy jobb jövőt teremtsünk.

Polgári, kétkezi munkából élő családból származom. Sokan az ország egyik legvagyonosabb embereként ismernek, de az ehhez vezető út viszont számomra is kihívásokkal volt teli. Korán beletanultam a kemény munkába, a tanulás mellett édesapám építőipari vállalkozásában dolgoztam.

2008-ban megalapítottam a Docler Holding cégcsoportot, amely ma Magyarország egyik legértékesebb cége a Forbes értékelése szerint. Jelenleg több, mint 1500 embernek adok munkát, vállalkozásaimnak 5 országban vannak irodái.

Gyermekkoromtól kezdve láttam, hogy szüleink hogyan segítenek a helyi közösségekben, és arra tanítottak minket, hogy minden lehetséges. Sajnos sok olyan tényező van, amelyek senki által nem befolyásolhatók és megnehezítik egyes emberek számára a lehetőségeik kiaknázását: olyan dolgok, mint például hova születünk, kik a szüleink és hogy hogyan nővünk fel.

Ennek mentén alapítottam 2018-ban a Gattyán Alapítványt, melyben nagyszabású tervek megfogalmazását és megalapozását határoztuk el. Célul tűztük ki, hogy az állami gondoskodásban élő, hátrányos helyzetű gyermekek részére olyan támogatást nyújtsunk, mely hosszú távon jelent segítséget életútjuk során, hozzájárulva egy sikeresebb jövő megteremtéséhez.

Mindemellett már több, mint 20 éve végzek filantróp tevékenységet és aktív résztvevője vagyok karitatív tevékenységeknek: több országban is támogatom a sportot, a tudományt, a művészetet, alapítványaim felkarolják a fiatal tehetségeket. Évente több alkalommal adományozok oktatási intézményeknek, alapítványoknak vagy éppen kórházaknak. Ezen támogatásaimat a szintén általam létrehozott szervezet, a Docler Alapítvány koordinálja.

A Docler cégcsoport tulajdonosaként társalapítója lehetek a Prima Primissima Alapítványnak, és alapítója a Docler Holding Új Generáció Gábor Dénes Díjnak is. Társalapítóként sokat foglalkozom egy új sportággal, sporteszközzel, a Teqballal. A Nemzetközi Teqball Szövetség, a FITEQ alelnökeként a célom, hogy a Teqball világszerte ismert legyen, minden fiatalhoz eljusson ez a magyar találmány.

Minden nap azon vagyunk, hogy erőforrásaink segítségével megpróbáljuk a lehető legtöbbet megtenni annak érdekében, hogy támogassuk a társadalom „elesett” rétegeit és ezen belül is elsősorban a gyermekeket, mivel hiszünk abban, hogy minden életnek azonos értéke van.

Ezért döntöttem úgy, hogy magánvagyonomból hozzájárulok mások megsegítéséhez.

CÉLUNK

A Gattyán Alapítvány célul tűzte ki, hogy az állami gondoskodásban élő, hátrányos helyzetű gyermekek részére olyan támogatást nyújtson, mely hosszú távon jelent segítséget életútjuk során. Legfontosabb pillére, az oktatásban való részvételük és eredményességük elősegítése, mely megalapozza életútjuk sikerét. Oktatási programok és terek kialakításán keresztül, a gyermekek elfogadásán és megértésén alapuló szemlélettel kíván hozzájárulni a hiányok pótlására és a tehetségek felkutatására.

Megalapozására szakmai kutatások és egyeztetések megvalósítását támogatja, melyek össztársadalmi szinten kívánnak segítséget nyújtani. Valós problémák feltárásán keresztül határozza meg a támogatás módját és tartalmi szükségességét, támogat szakmai egyeztetéseket a gyermekvédelemben dolgozók és a gyermekvédelemben élőkkel foglalkozók között. Az oktatás és a szakmai kutatások megvalósítása mellett, kiemelt célja a tehetségek felkutatása és támogatása, mely a gyermekek egyéni megismerésén és támogatásán alapul.  A hosszú távú megsegítés mellett élményprogramok szervezésével és tárgyi adományozással igyekszik mosolyt csalni a gyermekek arcára.

SZERVEZET

Kuratórium

A Kuratórium az Alapítvány legfőbb döntéshozó szerve, az alapítványi vagyon kezelője, tagjait az Alapító kérte fel. A Kuratórium elnöke és tagjai az Alapítvány, mint közhasznú szervezet vezető tisztségviselői.

A Kuratórium elnöke az Alapító: Gattyán György
A Kuratórium tagjai: Világi Szidónia, dr. Bajusz Krisztina

Felügyelő bizottság

A Felügyelő Szerv három tagú, tagjait az Alapító jelölte ki.
Tagjai: Nemes Tamás, Borsányi Gábor, Huszár Viktor Dénes