MOSOLYPROGRAM

A szakmai megsegítés mellett a mindennapi nehézségek megkönnyítésére az Alapítvány olyan támogatásokat is megvalósít, melyek célja, elsősorban a gyermekek öröme és mosolya.

Otthon látogatás – Mátészalka – 2022. május

Ezúttal a keleti országrészbe utaztunk, hogy személyesen adhassuk át adományunkat Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központnak, akik 20db mini hifit kaptak ajándékba. Az intézmény vezetője elmondta, az a tapasztalatuk, hogy a gyerekek ösztönösen kapcsolódnak minden zenével kapcsolatos tevékenységhez, amelyben láthatóan nagy örömüket lelik. Ezért is esett a választásuk ezekre a termékekre, amelyekből minden szakmai egységük egyformán részesül, hogy a gyerekek energiáit minél több zenei programmal kössék le, amely egyben a közösséget is fejleszti.

Otthon látogatás – Miskolci gyermekotthon - 2022. május

Otthon látogatás – Bólyai Gyermekotthon – 2022. május

A napokban ismét alkalmunk nyílt néhány gyermekotthont meglátogatni. Ez alkalommal a fővárosi Bolyai Gyermekotthoni Központban jártunk, ahova örömmel vittük el az általuk kért adományokat A Breznó közben működő gyermekotthonuk Budapest egyik legszebb környezetében, a Sas-hegy lábánál található. Az otthon nagyon barátságos és családias légkört árasztott főként, hogy alkalmunk volt néhány növendékkel is találkozni, akik kedvesen és mosolygósan fogadtak bennünket. Az adományként átadott új telefonok elsősorban az otthonban dolgozó nevelőknek és gondozóknak lesz segítség a mindennapi munkavégzésükben, míg a tabletek a gyerekek tanulási és szórakozási lehetőségeit bővítik majd.

Otthon látogatás – Ménfőcsanaki fejlesztőház  - 2022. április

Otthon látogatás – Ménfőcsanaki fejlesztőház - 2022. április
Ezúttal a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központhoz tartozó ménfőcsanaki fejlesztőházát látogattuk meg amelyben Alapítványunk jóvoltából egy gyerekeknek szánt sószobát hoztunk létre, ahol a kicsik játék közben gyógyulhatnak és erősíthetik az immunrendszerüket....Bővebben

A só tisztítja a tüdőt és a hörgőket, emellett látványos fejlődést eredményez az allergiától vagy asztmától szenvedő gyerekeknél is. Rendszeres látogatásával jól kezelhető a szénanátha, a légcsőhurut, az arcüreggyulladás, a fülgyulladás és hangszálgyulladás és a hörghurut is. Kutatások szerint a sószoba segít a hiperaktív gyerekeknek is: enyhülhetnek vagy akár teljesen meg is szűnhetnek a koncentrációs és alvászavarok továbbá kiváló stresszoldó, és relaxáló hatással is bír.

A sószobában eltöltött idő alatt és azt követően is számos jótékony élettani hatás tapasztalható. Ezek a hatások elsősorban a Himalája sónak köszönhetőek, amiből a sószoba fala épült, valamint a benne lévő sóhomokozó, a sólámpák és egy speciális ionizátor folyamatosan sópárát juttat a levegőbe. Ennek köszönhetően a sószoba levegője por- és ingermentes, erősen antiallergén és antibakteriális hatású.

Célunk egy olyan sószoba kialakítása volt, ahol a gyerekek jól érezhetik magukat és közben gyógyulhatnak és erősíthetik az immunrendszerüket.

OTTHONLÁTOGATÁS – MÓNOSBÉLI GYERMEKOTTHON – 2022. ÁPRILIS

Mónosbéli látogatásunk alkalmával 15db vadonatúj smart televízióval leptük meg a gyerekeket, amelyek a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ irányítása alá tartozó gyermekotthonok és lakásotthonok között kerül szétosztásra.

Egy kellemes beszélgetés keretein belül röviden megismerkedhettünk az intézmény szervezeti felépítésével, a szakmai programokkal és nevelési tevékenységünkkel. Találkoztunk gyerekekkel és nevelőkkel egyaránt így egy rövidke bepillantást nyerhettünk a nevelésünkre bízott gyermekek és fiatalok életétébe, szabadidős tevékenységükbe, aminek köszönhetően egy objektív képet kaphattunk munkájukról, bemutatva sikereinket és nehézségeinket is.

Nagy meglepetésünkre az otthonban lakó tehetséges gyerekek készültek számunkra egy előadással is, ami egyben nagyon megható és megindító volt.

UKRAJNAI SEGÉLYSZÁLLÍTMÁNY – 2022. március

Az ország egy emberként fogott össze az ukrajnai menekültek ügyében. Megsegítésükhöz természetesen a Gattyán Alapítvány is több millió forinttal hozzájárult....Bővebben

Szervezetünk ezúttal a határ túloldalán maradó, illetve a háború miatt oda érkező, akut segítségre szoruló kárpátaljai gyerekeket támogatja. Miután a térség képviselőivel felvettük a kapcsolatot tájékoztattak bennünket az ott élő gyerekek szükségleteiről. Jelen adományunkkal három kárpátaljai óvodát támogatunk, Drahiv, Zabrid és Zolotariv nagyközségekben, valamint egy szolyvai gyermekotthont, egy Técső kerületi kórházat és végül egy bustyaházi egészségközpont gyermekekre szakosodott osztályát.

A segélyszállítmányok legnagyobb arányban tartósélelmiszereket tartalmaztak, valamint gyógyszereket, higiéniai és gyermekápolási cikkeket, de emellett figyelembe vettük a gyermekek egyéni igényeit is és rengeteg játékot, színes takarókat és ágyneműt is tartalmazott a segélyszállítmány, amelyet megbízott logisztikai partnerünk közvetlenül juttatott el a határon túli intézményekhez.

Ezen felül az Alapítvány a nagy segélyszervezetek támogatását sem hagyta figyelmen kívül. A Nemzetközi Teqball Szövetséggel összefogva újabb több millió forint értékű gyorssegélyt ajánlottunk fel, amelyet a Magyar Vöröskereszt juttatott el a rászorulóknak.

KARÁCSONYI ADOMÁNYOZÁS – 2021. DECEMBER

A Gattyán Alapítvány idén karácsonykor is igyekezett mosolyt csalni a gyermekek és az áldozatos munkát végző nevelőik arcára egyaránt. Országszerte közel 5000 gyermek részesül a mintegy 50 millió forint értékű adományból, amellyel biztosak vagyunk benne, hogy szebbé tesszük és megkönnyítjük a gyermekotthonokban élők mindennapjait....Bővebben

Ezúttal meglehetősen rendhagyó módon ajándékozzuk meg a gyermekotthoni központokat olyan formában, hogy a felajánlott pénzösszeg felhasználásáról az intézményvezetők, nevelők és a gyermekek közösen dönthetik el, hogy mi kerüljön a fa alá. Az ajándékigények felvétele után az Alapítvány be is szerzi azokat és mielőbb eljuttatja az otthon lakói számára.

Az Alapítvány kollégái személyesen látogattak el minden intézménybe országszerte, hogy a felajánlott összeget jelképesen is átadjuk az intézmények vezetőinek.

KARÁCSONYI AJÁNDÉKOZÁS – 2020. DECEMBER

A Gattyán Alapítvány idén is, több mint 100 gyermekotthon részére állított össze karácsonyi ajándékcsomagot, és a gyermekek mellett az áldozatos munkát végző nevelőkről sem feledkeztünk meg. A legnagyobb és igazán szívből jövő ajándék az, amelynek elkészítésében mi magunk is részt veszünk, éppen ezért gondosan kiválogatott és kollégáink által csomagolt ajándékokat állítottunk össze, mintegy 3000 gyermeknek.

SOS GYERMEKFALVAK TÁMOGATÁS – 2020. MÁJUS

SOS Gyermekfalvak támogatás – 2020. május

2020 tavaszán az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa élelmiszer gyűjtést kezdeményezett. Az akcióhoz a Gattyán Alapítvány is jelentős pénzadománnyal hozzájárult. Megtisztelő, hogy egy ilyen nagy múltú szervezetnek segíthettünk.

ÉLELMISZERADOMÁNY 2020. ÁPRILIS

Élelmiszer adomány – 2020. április

Ezúttal Alapítványunk több mint 100 gyermekotthonnak – 35 Pest megyei és 69 vidéki intézménynek – adományozott prémium minőségű száraz élelmet mintegy 20 millió forint értékben.

MILLIPOP KARÁCSONY – 2019 DECEMBER

Millipop Karácsony – 2019. december

A 2019-es karácsonyi rendezvényt a Millipop Játszóházban tartottuk, ahol közel 400 kisgyermeknek kedveskedtünk. A gyerekek nagyon élvezték a helyszín adta változatos programokat, amelyet a nap végén a Mikulás érkezése és ajándékosztás még jobban színesített, még emlékezetesebbé tett.

AQUAPARK NAGY CSOBBANÁS – 2019. JÚLIUS

Aquapark Nagy csobbanás – 2019. július

Ezen a forró nyári napon mintegy 300 gyermeket láttunk vendégül, akik az ország több pontjáról, különböző gyermekotthonokból érkeztek a Mogyoródi Aquarénába. Az élményparkban a gyerekek egy teljes napon keresztül élvezhették a másfél kilométer hosszú csúszdapályákat, medencéket, valamint emellett Teqball versennyel, személyre szóló ajándékokkal és finom ételekkel fogadtuk őket, színesítettük a programot.

IL BACIO KARÁCSONYI JÓTÉKONYSÁGI RENDEZVÉNY – 2018. DECEMBER

Il Bacio Karácsony – Jótékonysági Esemény- 2018. december

A karácsonyi jótékonysági rendezvényünknek az Andrássy úti Il Bacio di Stile épület adott helyszínt, ahova mintegy 300 kisgyermek érkezett az ország különböző pontjairól. Az egésznapos változatos programok mellett bűvészműsorral, gyerekzenekarral és finom falatokkal fogadtuk az otthonokból érkező vendégeinket, valamint a délutáni órákban ellátogatott hozzánk a Mikulás is, aki szuper ajándékcsomagokkal lepte meg a gyerekeket. A tárgyi ajándékokon felül az eseményen résztvevő gyermekotthonokat, illetve az Ökumenikus Segélyszervezetet is nagyobb összegű pénzadománnyal segítettük, hogy ezáltal még szebbé varázsoljuk számukra az ünnepeket.