OKTATÁS

Az Alapítvány oktatástámogatási stratégiáját a 2020. évben végzett szakmai kutatás alapozza meg. A kutatás megállaapításai alapján az Alapítvány, korcsoportra, területi meghatározottságra és oktatási részvételre vonatkozóan, egyedi program kidolgozását kezdeményezte. A kutatás megállapításai alapján az Alapítvány, korcsoportra, területi meghatározottságra és oktatási részvételre vonatkozóan, egyedi program kidolgozását kezdeményezte....Bővebben

A program fő pillérei:

1. Tanulástámogatás megvalósítása a leginkább kritikus tantárgyakból, mely által csökkenthető az osztályismétlések száma

2. Tehetségtámogatás: az Alapítvány szemléletének meghatározója a képességerősségek mentén történő egyéni megismerés. A pozitív irányú, elfogadó szemlélet lehetőséget teremt, a tanulók tehetségének megismerésére és fejlesztésére. A tehetség minden gyermekben ott rejtőzhet, a tehetséggondozás értelmezésünkben így az egyénben rejlő lehetőségek feltérképezése és támogatása, az ingerekben gazdag környezeti feltételek biztosítása, amely a későbbi egyéni életutak megtalálásához és a sikeres társadalmi beilleszkedéshez is hozzájárulhat. A tehetséggondozás a gyermekek érdeklődési köre mentén épül fel, melynek, a kutatásban megismert adatok alapján egyik kiemelt területe a sport.

3. Gyermekotthonokban nevelkedők speciális tanulási igényei szerint kialakított tartalmak kidolgozása és megvalósítása, melyek a családi minta hiányát, a mindennapi életben való boldogulást támogatják.

Otthonkert Program – 2021. Október

OTTHON A TERMÉSZETBEN, OTTHON ÖNMAGAMBAN, OTTHON A VILÁGBAN – Az Alapítvány idén októberben indította el az Otthonkert Programját, melynek célja a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek testi, lelki és mentális egyensúlyának támogatása a természet egyensúlyán keresztül...Bővebben

A projekthez csatlakozó Életfa csapatával karöltve a permakultúrás elvek mentén újítjuk meg a Gyöngyvirág utcai Gyermekotthon hatalmas kertjét egy több hónapig tartó programsorozaton keresztül, mely hosszú távon önfenntartó és termelő kertté válik.

A mentális segítőprogram a természeti tanítások, a természettel egységben töltött időn keresztül segít a családi otthon nélkül nevelkedő gyermekek önmagukba vetett hitének erősítésén és megküzdési eszköztárának bővítésén, valamint a természetben töltött idő lehetőséget kínál számukra frusztrációik levezetésére, földelésére és támogatja belső egyensúlyuk megőrzését.

KJE ösztöndíjas diákjaink – 2021. szeptember

A Gattyán Alapítvány pályázatot hirdetett a gyermekotthonokban élő, érettségit szerzett és továbbtanulni szándékozó fiatalok részére, felsőfokú szakképzésben való továbbtanuláshoz a Kodolányi János Egyetemen....Bővebben

Az ösztöndíjprogram keretében a 2021. szeptemberében induló képzéseken ezúttal 4 kiválasztott fiatal kapott lehetőséget, hogy tanulmányait a Kodolányi János Egyetem Felsőoktatási szakképzésén folytassa, Gazdálkodás menedzsment, Televíziós műsorkészítő, valamint Turizmus-vendéglátás szakon, amelynek költségeit a Gattyán Alapítvány finanszírozza.

Hisszük, hogy a megszerzett, soha el nem vehető tudás, jelentős mértékben hozzájárulhat a fiatalok életminőségének javulásához, valamint a teljesebb élet eléréséhez így ezúton is kívánunk sok sikert és eredményes tanévet elsőéves ösztöndíjas diákjainknak.

BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁS HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEKNEK – 2021. MÁJUS

Beiskolázási támogatás hátrányos helyzetű gyermekeknek - 2021. május

Alapítványunk számára kiemelten fontos a tanulói fejlődés támogatása. Ezen belül is mérföldkőnek tekintjük a magyar oktatási rendszerbe való, iskoláskorú gyermekek beiskoláztatásának elősegítését. Ezúttal egy apró, román határ melletti zsáktelepülés Közösségi Házának nyújtottunk támogatást az iskolaérett óvodásaik beiskoláztatásához....Bővebben

Tudjuk, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek beiskoláztatása és az iskolára való felkészítése  mindig nehéz, így adományunkkal szeretnénk hozzájárulni, hogy a gyermekeknek az iskolakezdés öröm legyen és ezúton is bízunk a sikeres iskolai eredményeikben.

GA SUMMER CAMP – 2020. JÚLIUS

GA Summer Camp – 2020. nyár

A Gattyán Alapítvány első nyári tábor-sorozatának a Főváros “felett”, a természetvédelmi területek által határolt, madárcsicsergős környezetben található Normafa Club House ad helyet. Az esemény célja, hogy az otthonokban élő fiatalokat felkaroljuk és segítsük a jövőbeni terveikkel, elképzeléseikkel kapcsolatban. ...Bővebben

Legyen szó a továbbtanulásról, a szakma kiválasztásáról, vagy akár a már kitűzött vagy még megfogalmazás alatt álló célok eléréséről. A tábor lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a képességeikkel, a különböző szakmákkal, ráismerjenek érdeklődési körükre, arra, hogy ki, mivel foglalkozna szívesen kamaszként, vagy fiatal felnőttként.

DIGITÁLIS OKTATÁSI TÁMOGATÁS – 2020. MÁRCIUS

Állami gondoskodásban élő gyermekek digitális oktatásban való támogatása - 2020. március

A Gattyán Alapítvány valamint a Docler Alapítvány több mint 1000 db új laptopot és asztali számítógépet adományázott az ország több gyermekotthonának. Célunk, hogy az intézményekben élő gyermekeknek se kelljen lemaradniuk a tanulásban, hogy náluk is megvalósulhasson a hirtelen bevezetésre kerülő távoktatás.