Oktatás

Az Alapítvány oktatástámogatási stratégiáját a 2020. évben végzett szakmai kutatás alapozza meg. A kutatás megállapításai alapján az Alapítvány, korcsoportra, területi meghatározottságra és oktatási részvételre vonatkozóan, egyedi program kidolgozását kezdeményezte. A kutatás megállapításai alapján az Alapítvány, korcsoportra, területi meghatározottságra és oktatási részvételre vonatkozóan, egyedi program kidolgozását kezdeményezte.

Tovább olvasom

A program fő pillérei:

1. tanulástámogatás megvalósítása a leginkább kritikus tantárgyakból, mely által csökkenthető az osztályismétlések száma

2. tehetségtámogatás: az Alapítvány szemléletének meghatározója a képességerősségek mentén történő egyéni megismerés. A pozitív irányú, elfogadó szemlélet lehetőséget teremt, a tanulók tehetségének megismerésére és fejlesztésére. A tehetség minden gyermekben ott rejtőzhet, a tehetséggondozás értelmezésünkben így az egyénben rejlő lehetőségek feltérképezése és támogatása, az ingerekben gazdag környezeti feltételek biztosítása, amely a későbbi egyéni életutak megtalálásához és a sikeres társadalmi beilleszkedéshez is hozzájárulhat. A tehetséggondozás a gyermekek érdeklődési köre mentén épül fel, melynek, a kutatásban megismert adatok alapján egyik kiemelt területe a sport.

3. gyermekotthonokban nevelkedők speciális tanulási igényei szerint kialakított tartalmak kidolgozása és megvalósítása, melyek a családi minta hiányát, a mindennapi életben való boldogulást támogatják.

Beiskolázási támogatás hátrányos helyzetű gyermekeknek – 2021. május

Alapítványunk számára kiemelten fontos a tanulói fejlődés támogatása. Ezen belül is mérföldkőnek tekintjük a magyar oktatási rendszerbe való, iskoláskorú gyermekek beiskoláztatásának elősegítését. Ezúttal egy apró, román határ melletti zsáktelepülés Közösségi Házának nyújtottunk támogatást az iskolaérett óvodásaik beiskoláztatásához.
Tudjuk, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek beiskoláztatása és az iskolára való felkészítése  mindig nehéz, így adományunkkal szeretnénk hozzájárulni, hogy a gyermekeknek az iskolakezdés öröm legyen és ezúton is bízunk a sikeres iskolai eredményeikben.

GA Summer camp – 2020. július

GA Summer Camp – 2020. nyár
A Gattyán Alapítvány első nyári tábor-sorozatának a Főváros “felett”, a természetvédelmi területek által határolt, madárcsicsergős környezetben található Normafa Club House ad helyet. Az esemény célja, hogy az otthonokban élő fiatalokat felkaroljuk és segítsük a jövőbeni terveikkel, elképzeléseikkel kapcsolatban. Legyen szó a továbbtanulásról, a szakma kiválasztásáról, vagy akár a már kitűzött vagy még megfogalmazás alatt álló célok eléréséről. A tábor lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a képességeikkel, a különböző szakmákkal, ráismerjenek érdeklődési körükre, arra, hogy ki, mivel foglalkozna szívesen kamaszként, vagy fiatal felnőttként.

Digitális oktatási támogatás – 2020. március

Állami gondoskodásban élő gyermekek digitális oktatásban való támogatása – 2020. március
A Gattyán Alapítvány valamint a Docler Alapítvány több mint 1000 db új laptopot és asztali számítógépet adományozott az ország több gyermekotthonának. Célunk, hogy az intézményekben élő gyermekeknek se kelljen lemaradniuk a tanulásban, hogy náluk is megvalósulhasson a hirtelen bevezetésre kerülő távoktatás.