KÜLDETÉSÜNK

Az Alapítvány küldetése a tanulói fejlődés támogatása, oly módon, hogy a tanuló képessé váljon gazdasági szempontok szerint önmagát eltartó és másokért felelősséget vállaló életre, a multikulturális környezetben való elfogadásra és együttélésre, valamint olyan műveltségkép kialakítására, mely önálló érdekeltségtől vezérelve segíti kiteljesíteni az egyéni utakat.

Szakmai szemléletünkben irányadó, hogy körülményeik, megélt traumáik, a biztonságos háttér hiánya miatt többszörösen igénylik az elfogadó figyelmet, amely mentén saját képességeik megismerése adhat lehetőséget későbbi életük megalapozására. Saját egyéni útjaik megtalálása és a tehetségek felfedése, összetett és változó tényezőkből áll. A képességek megnyilvánulásának feltétele olyan ingerekben gazdag környezet, amely sokszínű tevékenységekben való merítkezés mentén állítja kihívások elé. Fejlődésük során ingerszegényebb környezetben és kevesebb tapasztalati úton való tanulásban nevelkednek, melyek megismertetése fontos célkitűzés.

Szemléletünk meghatározója a kutatással alátámasztott megismerésen, a célzott támogatáson és az elfogadáson alapul, mely lehetőséget kíván nyújtani a gyermek jövőbeni sikeres helytálláshoz.

Az Alapítvány oktatástámogatási stratégiáját a 2020. évben végzett szakmai kutatás alapozza meg. A részletes és kivonatolt tanulmány a Kutatások menüpont alatt, teljes terjedelmében megtekinthető.

A cégcsoport tulajdonában lévő Teqball sportinnováció – mely magyar fiatalok világhírű találmánya – remek lehetőséget teremt a sportolás mellett, a közösségépítésben és az egészséges életmódra való nevelésben.

Az Alapítvány személete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül.

A szakmai megsegítés mellett a mindennapi nehézségek megkönnyítésére az Alapítvány olyan támogatásokat is megvalósít, melyek célja, elsősorban a gyermekek öröme és mosolya.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK