SPORT

A cégcsoport tulajdonában lévő Teqball sportinnováció – mely magyar fiatalok világhírű találmánya – remek lehetőséget teremt a sportolás mellett, a közösségépítésben és az egészséges életmódra való nevelésben. Az asztalitenisz és a futball ötvözetéből született játék, amelyben focilabdával a speciálisan kialakított Teqball asztalon játszanak a játékosok. Az Alapítvány az elmúlt évben 70 Teqball asztalt ajándékozott a gyermekotthonok részére, mellyel célja, az Intézményen belüli sportélet elősegítése és fellendítése.

A 70 sporteszköz, jelenleg is több száz gyermek mindennapi sportolását teszi lehetővé. A jövőben kifejezett cél a Teqball játék minél szélesebb körű megismertetése és megszerettetése a gyerekekkel: Teqball edzések, versenyek és táborok megvalósításával, melyek a testi és mentális egészséget egyaránt támogatják.

Alapítványunkhoz az év elején érkezett egy megkeresés az Eger SE labdarúgó egyesülettől, az egyik fiatal focistájukkal kapcsolatban.  A 15 éves fiatal, aki gyermekotthonban nevelkedik, évek óta jár a sportegyesülethez. A vele foglalkozó szakemberek szerint amellett, hogy tehetséges, említésre méltó az elkötelezettsége is, ahogy a sporthoz viszonyul. Egy héten több alkalommal is jár edzésre, és annak ellenére, hogy ez 1 órás buszozást jelent számára oda-vissza, soha nem hiányzik a tréningekről. 

Alapítványunk számára mindig is kiemelten fontos volt, hogy előmozdítsuk a fiatalok egészséges és sportos életre nevelését, ahogy a tehetségek támogatása is. Természetesen örömmel tettünk eleget a megkeresésnek és vállaltuk, hogy a jövőben rendszeresen segítjük a fiatal sportkarrierjét. Amellett, hogy Alapítványunk vállalja a havi tagdíja befizetését, új Nike focicipőt, lábszárvédőt és sporttáskát adtunk át neki a személyes találkozás során. A lelkes focista eddig szemüvegben játszott, de annak érdekében, hogy biztonságosabb és kényelmesebb legyen számára a sport, a későbbiekben a kontaktlencséje vásárlását is intézzük neki.

Bízunk benne, hogy az Alapítványunk által biztosított segítségnek köszönhetően, az ifjú tehetségnek még több öröme telik a sportban, amelyhez ezúton is sok sikert kívánunk neki!

Az EGER SE cikke a támogatásról itt olvasható.

Alapítványunk december elején, immár negyedik alkalommal, ismét megszervezte az országos Teqball versenyt, kifejezetten állami gondozásban élő gyermekek számára.

A kétnapos kupára közel 50 résztvevő érkezett, akiknek igyekeztünk az izgalmas versenyek mellett, szórakoztató kikapcsolódási lehetőséget is biztosítani.

A szombati nap első fele a gyakorlásról szólt, ahol profik segítségével készülhettek a fiatalok a megmérettetésekre. Az eddigi években csak páros versenyeken játszhattak az érdeklődők, de ezen a kupán már egyedül is kipróbálhatták magukat. Az egyéni verseny csoportmérkőzései már az ebéd előtt elkezdődtek, így sokan még a finom falatok elfogyasztását is csak egy gyors feladatnak tekintették, hogy minél előbb visszatérhessenek a Teqball asztalok mellé. A nap végére természetesen az összes egyéni viadal lezajlott, és első alkalommal hirdethettük ki az egyéni kategória legjobb három helyezettjét.

Néhány újítás mellett, azonban azt megtartottuk, hogy a vidékről érkező csoportoknak ezúttal is Alapítványunk biztosította a szállást, a minél nyugodtabb felkészülés és tartalmasabb időtöltés érdekében. Az első nap fáradalmai után következhetett a jól megérdemelt szórakozás: a résztvevők az Aréna Plázában elfogyasztott vacsorájuk után, egy általuk választott moziélményre is a vendégeink voltak.

A tavalyi évhez hasonlóan a Gattyán Alapítvány ismét a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonábanszervezte meg a nyár utolsó regionális Teqball tornáját. Fantasztikus környezetben, több mint 25 gyerek vett részt a délelőtti Teqball ügyességi feladatokon. Ez alkalommal először, egyedülálló módon lehetőséget biztosítottunk az óvodás korosztály számára is, hogy profi Teqball edzőkkel karöltve labdakészséget fejlesszenek. A labdás gyakorlatok után egy közös gyrosozással töltődött fel a gyereksereg a délutáni versenyre készülve. Láthatóan a profik hatása egyre jobban érződik a lelkes fiatalokon, mert többen nagyon tudatosan inkább kevesebbet ettek, hogy a versenyen 100 százalékos teljesítményt tudjanak nyújtani.

Az ebéd után a „nagyokat” két csoportba osztottuk és két profi asztalon zajlottak a csoportmeccsek. A legjobb négy csapatba két bicskei páros, egy páros a szátoki gyermekotthonból és egy páros a dunavecsei gyermekotthonból kvalifikálta magát. A döntő egy házidöntőre sikeredett a két bicskei csapat között, ahol egy végletekig kiélezett csata után vehették át a gyerekek a díjakat. Fantasztikus volt látni, hogy minden egyes gyerek önmagához képest mennyit fejlődött és azt is, hogy a döntőn igazi szurkolást láthattunk a nézőktől.

A Gattyán Alapítvány köszöni a bicskei gyermekotthonnak a fogadtatást és minden kísérőnek, nevelőnek a segítséget, akik elhozták a vidéki gyerekeket a versenyre. Nagyon örültünk, hogy egy újabb remek napot tölthettünk el a gyerekekkel, sporttal és jókedvvel telve!

TEQBALL ASZTALOK ADOMÁNYOZÁSA – 2023. AUGUSZTUS

Alapítványunk Sportprogramjának keretein belül augusztusban 5 db Teqball asztalt adtunk át gyermekotthonok és egy iskola részére. A program egyik fő célkitűzése továbbra is az, hogy a Teqball sport megismertetésén és megszerettetésén keresztül aktívabb és egészségesebb életmódra ösztönözzük a fiatalokat. Úgy tapasztaljuk, hogy évről évre növekszik a Teqball iránt érdeklődő és gyakorló gyerekek száma, akik egymás számára is nagyon jó motivációt jelentenek. Több gyermekotthonból is jelezték, hogy nagyon örülnének még egy Teqball asztalnak, mert a gyerekek részéről lenne rá igény.

Annak érdekében, hogy az asztalok átadása a szünidő alatt is érdekes program legyen a gyerekeknek, mindenhova személyesen vittük el az asztalokat, amelyeket aztán velük közösen a helyszínen szereltünk össze. A munkálatok végeztével pedig a lelkes fiatalok rögtön profik társaságában avathatták fel az asztalokat.

Az 5 asztalból, egy a budapesti Bolyai Farkas Gyermekotthoni Központba, kettő a Bokréta Gyermekotthoni Központ Bicskén található Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonába került, egy pedig szeptemberben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Gyermekvédelmi Központban lesz átadva. A gyermekotthonok mellett egy asztalt egy olyan iskola számára ajánlottunk fel, amely hátrányos helyzetű, roma fiatalok oktatásával foglalkozik. A miskolci Dr. Ámbédkar Iskola kollégiumot is működtet, hogy a tanulni vágyó diákoknak a bejárási nehézségeket is segítsenek áthidalni, az ő Teqball asztaluk itt lett elhelyezve.

Bízunk benne, hogy az asztalok intenzív használatban lesznek és még több mozgásra ösztönzik majd a fiatalokat!

III. Gyermekotthonok Közti Országos Teqball Kupa – 2023.május

Immáron harmadjára invitálta meg egy sportos hétvégére a Gattyán Alapítvány az ország különböző területeiről a gyermekotthonokban nevelkedő gyerekeket, hogy összemérhessék Teqball tudásukat. A „szokásos” kétnapos hétvége első napja, rendhagyó módon, a közös edzésről szólt, melyet ismét profi sportanimátorok segítettek. Az ebéd után a gyerekek kísérőikkel részt vehettek a FTC – DVSC NB1-es mérkőzésén a Groupama Arénában, mely egy plusz ajándék volt az érkezőknek.

A vasárnapi napon már a versenyé volt a főszerep, ahol párokba rendeződtek az érkező gyerekek és három csoportban körmérkőzéseket játszottak. A rengeteg mérkőzés után, egyenes kieséses rendszerben kezdték meg a verseny délutáni szakaszát, melyet végig a Magyar Teqball Szövetség bírói vezettek le.

A versenyen tarolt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon, akik elvitték mind a három dobogós helyezést. Edzőjük egyébként nem más, mint az utógondozásban élő Jurkiewicz Tamás, aki másfél évvel ezelőtt szeretett bele a Teqball-ba, jelenleg már leigazolt versenyzőként lelkesen és elhivatottan adja át tudását a fiatalabb generációnak az otthonban.

A következő időszakban két regionális versenyt tervezünk, majd az év második felében újra várjuk az ország bármely régiójából az érdeklődő gyerekeket a soron következő IV. Gyermekotthonok Közti Teqball Kupára.

Regionális Gyermekotthonok Közti Teqball Kupa – 2023. április

Lezajlott a 2023-as év első Gyermekotthonok Közti Teqball kupája. Debrecen városában szervezte meg a Gattyán Alapítvány az első regionális megmérettetést, ahol a versenyen kívül szórakoztató játékokat is kipróbálhattak a lelkes résztvevők.

A versenyen találkozhattunk visszatérő gyerekekkel, akik a tavalyi évben szintén részt vettek az általunk szervezett eseményeken. Az újonnan érkezőknek egy szabályismertetéssel és egy gyakorlással kezdődött a nap, majd kezdetét vette a verseny, ahol az első három helyezettet serleggel, éremmel, oklevéllel és értékes Decathlon utalvánnyokkal díjaztuk.

Azokra is gondoltunk, akik inkább sportolni  és a társaiknak szurkolni jöttek, így ők egy „pecsétgyűjtős” versenyen vehettek részt. A játékok között több is volt, amelynek a kipróbálásával pecsétet szerezhettek a gyerekek, majd az öt pecsétet összegyűjtők szintén ajándékokkal gazdagodhattak.

A saját versenyük végeztével, a nap második felében, a gyerekek megtekinthették az Országos Teqball Bajnokság döntőjét is, így kaphattak egy kis ízelítőt a sportág profi változatából.

Reméljük, még sok hasonló rendezvénnyel tudjuk a gyerekek hétvégéit színesíteni az idei évben és  egyre több sportolni vágyó, lelkes fiatallal találkozhatunk a Teqball kupáinkon!

Teqball Sportprogram - 2023

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Teqball egyre nagyobb sikernek örvend a gyermekotthonokban élő fiatalok körében. Bízunk benne, hogy ez a lendület csak még inkább növekszik az idei programok mentén is.

A tavalyi évben a Gattyán Alapítvány által szervezett Gyermekotthonok közti Teqball kupák legeredményesebb versenyzőit leigazolta az Infinity Teqball Sportgyesület, és azóta is lelkesen járnak edzésre a gyerekek az ország különböző városaiban. A kecskeméti, budapesti és bicskei gyerekek megkapták versenymezeiket és nagyon készülnek első megmérettetésükre, amelyre április végén kerül sor az Országos Teqball Bajnokság junior versenyén.

Teqball edzői programunk is folytatódik ebben az évben is, és reményeink szerint egyre több gyermekotthonba tudunk edzőket irányítani, a sportra és az egészséges életmódra való nevelés jegyében. Jelenleg az időjárás miatt a tornateremmel rendelkező intézményekben zajlanak az edzések és a Teqball budapesti székhelyén. Alapítványunk minden szerdán Teqball gyakorlási lehetőséget biztosít a  budapesti és környékbeli intézményekben élő gyerekeknek, amelyre továbbra is várjuk az érdeklődőket, hiszen folyamatosan be lehet rá csatlakozni.

Az előző évhez hasonlóan idén is megrendezzük a Gyermekotthonok közti Teqball kupákat, amelyek nagy örömünkre egyre népszerűbbé váltak a fiatalok körében. 2023 folyamán legalább négy regionális versenyt szervezünk majd. Ahogy azt már megszokhatták a résztvevők, az egész napos rendezvényen a versenyzés mellett, izgalmas programokkal is igyekszünk színesíti a napot. Emellett az ország más régióiban élő gyerekek idén is összemérhetik a tudásukat, hiszen nyáron és tavasszal két országos versenyt is szervezünk.

Érdemes tehát továbbra is barátkozni a Teqball sportággal és lelkesen gyakorolni, hiszen egész évben sok-sok programmal és lehetőséggel készülünk a gyerekeknek!

II. GYERMEKOTTHONOK KÖZTI ORSZÁGOS TEQBALL KUPA – 2022. NOVEMBER

Alapítványunk – idén már másodjára – rendezte meg a Gyermekotthonok Közti Országos Teqball kupát november 19-20. között. Az első áprilisi országos verseny és a három regionális verseny után a sportszerető gyerekek már nagyon várták, hogy újra megmérettessék tudásukat. Az eseményre több, mint 10 intézményből érkeztek 14-18 év közötti fiúk és lányok, így ismét egy fantasztikus hétvégét töltöttünk együtt.

A szombati nap a felkészülésről és a gyakorlásról szólt. Profi sportanimátorok segítették a gyerekek játékát, 8 Teqball asztalon 4-4 csoportban gyakoroltak különböző versenyszituációkat. Ezen a tematikus gyakorláson még több „Teqnikát” tudtak elsajátítani a gyerekek, akik alig akarták abbahagyni a gyakorlást.

A messziről érkezőket egy közeli hotelban elszállásoltuk, a budapesti intézményekből érkező gyerekeket pedig vasárnap reggel ismét vártuk vissza a Teqball Arénába.

 

A vasárnapi nap a névre szóló mezek kiosztásával kezdődött, így már az elején mindenki kapott egy örök emléket, amiben sportolhatott és később haza is vihetett magával. Mint a legtöbb versenyen, itt is csoportokba sorsoltuk a gyerekek, ahonnan körmérkőzések után jutott tovább a legjobb 4-4 játékos és kvalifikálta magát a legjobb 16 páros közé. A legjobb 8 páros játékost a Gattyán Alapítvány meglepte egy-egy meghívott vendéggel. A vendégek nem mások voltak, mint az Exatlon Hungary korábbi évadának versenyzői. A nyolc Exatlonista beállt a gyerekek mellé, mint edző és segítette a párosokat tanácsokkal és buzdította őket a verseny alatt.

A versenyen az első három helyezett párost díjaztuk érmekkel, oklevelekkel, kupákkal és nyereményként DRK vásárlási utalványokkal. A felsorolt nyeremények mellett a legjobban annak a lehetőségnek örültek a gyerekek, hogy az első három helyezett párost az Infinity Teqball leigazolta, így a 2023-as évben már profi Teqball versenyengedéllyel vehetnek részt az országos bajnokságon. Ennek költségeit (utazás, regisztrációs díj, versenyzői költségek) a Gattyán Alapítvány fogja finanszírozni.

  1. helyezett páros: Bangó Dominik – Fodor Gábor (Budapest)
  2. helyezett páros: Bangó Martin – Balázs Richárd (Budapest/Kecskemét)
  3. helyezett páros: Lakatos Kevin – Bóni Róbert (Bicske)

Számunkra öröm volt látni, hogy minden gyermek önmagához képest rengeteget fejlődött és jókedvűen, a versenyszellemtől hajtva élték meg ezt a két Teqball napot. A verseny végére profi Teqball játékhoz méltó színvonalú mérkőzéseket láthattunk és reméljük, hogy a jövőben ez a sport iránti szeretetük egyre csak erősödni fog.

 

Gyermekotthonból nemzetközi Teqball versenyző – 2022 október

Példaértékű, amit a bicskei gyermekotthonban élő Jurkiewicz Tamás elért a Gattyán Alapítvány és a Teqball segítségével.

Mint ismert, Alapítványunk a korábbi években több, mint 70 db Teqball asztalt adományozott állami gondozásban élő gyerekek számára az őket befogadó intézményeknek. Ennek keretén belül került Bicskére is asztal, ahol Tamás is megismerkedett a játékkal.

2022 áprilisában, az első országos Gyermekotthonok közti Teqball kupa alkalmával látták a szervezők először Teqballozni, illetve vették észre mennyire odaadóan és aktívan segít a versenyben társainak is. A verseny után Tamás lehetősége kapott az „otthoni” teqballozáson kívül rendszeresen ellátogatni egy budapesti egyesület Teqball edzéseire is. Az Infinity Teqball családba hamar beilleszkedett és rendszeres résztvevője volt a nyár folyamán az edzéseknek. Az egyesület vezetői júniusban le is igazolták, így azóta Tamás már a Magyar Teqball Szövetség egyik versenyzője, így vehetett részt első magyarországi versenyén, melyet Hódmezővásárhelyen szerveztek.

Tamás karrierje ezzel nem állt meg, hiszen mai napig részt vesz az edzéseken, illetve ma már a nemzetközi Teqball igazolása is megvan, így a világban bármely hivatalos Teqball versenyén is elindulhat. Ezen felbátorodva, Tamás az Infinity Teqball színeiben, részt vett a 2022. szeptemberében megrendezésre került Krakkói Nemzetközi Teqball versenyen, ahol lengyel, román, ukrán, libanoni és kuvaiti versenyzőkkel is megmérkőzhetett.

A nemzetközi szereplésnek ezzel nem volt vége Tamás életében, hiszen a nemrégiben megrendezésre került, eddigi legnagyobb Teqball versenyen is részt vett, melynek Budapest adott otthont. Ezen a versenyen Tamás megszerezte első nemzetközi győzelmét is, ami példaértékű.

Bicskén, a gyermekotthonban idei év szeptemberétől már hivatalos edzéseket is tart az otthonban élő többi társának. Bízunk benne, hogy az alapítvány által támogatott sportprogram még sok hasonló fiatalt fog kinevelni és ezáltal hozzájárulni számukra egy teljesebb és egészségesebb életformához.

Gyermekotthonok közti Regionális Teqball Kupa – 2022. szeptember

Szeptember elején három különböző helyszínen rendeztük meg a Gattyán Alapítvány Gyermekotthonok közti Regionális Teqball Kupát. Az idén áprilisban Budapesten megszervezett első Gyermekotthonok közti Teqball Kupa nagy sikernek örvendett a résztvevők között ezért került megszervezésre ezúttal regionálisan is, hogy minél több gyermeknek biztosítsuk a részvételi lehetőséget vidéken is.

Ennek megfelelően Bakonyoszlopon, az Eszterházy György Gyermekotthonban, Bicskén a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban és Hajdúszoboszlón egy helyi sportpályán kerültek megrendezésre az események.

A programok mindegyik helyszínen megegyeztek ahogy az is, hogy ezúttal nem csak versenyezni vágyó gyerekeket vártunk, hanem azokat is, akik érdeklődnek a Teqball iránt és szurkolni szerettek volna a társaiknak. Annak érdekében, hogy minél többen kipróbálhassák a sportot, a délelőtt folyamán profi Teqball animátorok és edzők gyakoroltak a gyerekekkel. A közös ebéd után pedig kezdődtek a versenyek, amelyek során a 14-18 közötti korosztályon kívül, külön mezőnyt biztosítottunk a 14 év alattiaknak és a 18 év felettieknek is.

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy mindegyik helyszínen igen komoly meccsekkel és nagyon ügyes versenyzőkkel találkozhattunk és az izgalmas hangulatot pedig csak fokozták a lelkes szurkolók. A sikerélmény mellett, az első három helyen végzett csapatokat kupával, éremmel és értékes Decathlon, illetve DRK ajándékutalványokkal jutalmaztuk. Az eredményhirdetések után pedig következett a nap másik leginkább várt eseménye: a tombolasorsolás, ugyanis a versenyregisztrációnál, az Alapítvány és a Teqball ajándékcsomagja mellé minden résztvevő kapott egy tombolajegyet. A nyerési esélyeit pedig mindenki tovább növelhette, ha helyesen töltötte ki a Teqball-kvízt. Ennek köszönhetően a versenyszellem a szurkolókban is jelen volt, akik így játékosan szerezhettek további ismereteket a Teqball sportról és a Gattyán Alapítványról.

A három rendezvényen együttesen több mint 200 gyermek vett részt az ország különböző gyermekotthonaiból és gyakorolta a Teqball-t. Bízunk benne, hogy minden jelenlévőnek szép élményben volt része és ennek köszönhetően minél több gyermeket sikerül mozgásra és egészségesebb életmódra ösztönöznünk. A tervek szerint novemberben Budapesten ismét megrendezésre kerül az országos Teqball kupa és reméljük, hogy ott is hasonlóan lelkes és elszánt versenyzőkkel és szurkolókkal találkozhatunk majd!

Teqball asztal adomány Kemestaródfa Önkormányzatának – 2022. július

A Gattyán Alapítvány kiemelten fontosnak tartja a gyermekek  egészséges életmódra való nevelését azon belül a rendszeres testmozgást, amely a testi és mentális egészséget egyaránt támogatják.

Alapítványunk remek kapcsolatot ápol az összes gyermekotthoni központtal országszerte és ezen kapcsolatrendszeren keresztül jutottunk el az aprócska határszéli településre, ahol a helyi sportéletet kívánjuk felpezsdíteni egy Teqball asztallal adományozásával. A településhez közel több gyermekotthoni telephely is működik, illetve rendszeresen táboroztatnak gyerekeket a községben, akik a környékbeli gyermekotthonokból, illetve Ausztriából érkeznek.

 

Kemestaródfa, egy kicsi, viszont annál békésebb település a nyugati határ közelében. A polgármester elmondása szerint az elhelyezkedésüknek is köszönhető, hogy egyre több nagyobb vállalkozás telepedett meg náluk az elmúlt időszakban. Természetesen ez eredményezi a falu lakosságának növekedését is, hiszen egyre több munkavállaló költözött oda a családjával. Egyre több gyermek nő fel ebben a nyugodt környezetben, ahol a falu vezetése is törekszik rá, hogy minél több szabadtéri tevékenységet biztosítson számukra. A Teqball sport számukra nem volt idegen, ismerték az eszközt és a polgármester mellett több helyi lakos is nagy rajongója a sportágnak.

Az asztal átadását egy igazán ünnepélyes alkalommá tették, hiszen a helyi közösség egyik fontos eseményén, a falunapon került rá sor. A hivatalos átadást a Teqball instruktorok bemutatója követte, amely során a pontos szabályokat és más Teq sportokat is megismerhettek az érdeklődök. A nagy meleg ellenére rögtön akadtak lelkes gyakorlók a lakosság köreiből.

 

A falu vezetőjének és lakóinak nyitottságát és aktivitását látva, biztosak vagyunk benne, hogy ezúttal is jó helyre került egy újabb sporteszköz.

Teqball videóverseny – Magyarbánhegyesi Lakásotthonok – 2022. június

Júniusban meglátogattuk a sportprogramunkhoz kapcsolódó videóversenyen aktívan szereplő otthon lakóit Békés megyei Magyarbánhegyesen.  Ez a kis település a Viharsarok dél-békési részén fekszik, ahol a két lakásotthonban 10-10 gyermeknek biztosítanak ellátást. A lakásotthonok egymástól csak néhány perces sétára vannak, ezért a gyerekek igazán szoros közösséget alkotnak. A Teq sportokkal kapcsolatos videókat is együttes erővel és igazán lelkesen készítették. A rendszeres részvételért cserébe a nyereményüket ők választhatták ki. A választásuk egy kerti medencére esett, ezért mindkét lakásotthon kapott egyet-egyet.
Jó volt látni a gyerekek örömét, különösen, hogy egy igazán forró, nyári napon érkeztünk meg az ajándékukkal. Miután megmutatták az otthonukat és beszélgettünk már izgatottan várták, hogy minél előbb használatba vegyék a jutalmukat.  Reméljük, hogy azóta is jó szolgálatot tesznek a medencék, tartalmasabbá téve a gyerekek szünidejét.
Bízunk benne, hogy a Teq sportokat továbbra is örömmel gyakorolják és sok ügyes videót láthatunk még tőlük!

Rendszeres TEQ edzés az otthonokban – 2022.

Alapítványunk tavaly indult sportprogram sorozata az idei évben is folytatódik. Az intézményeknek adományozott Teqball asztalokat folyamatosan használják az ott élő, sport iránt rajongó lakók. A sport lehetőséget biztosít a gyerekek fizikai és szellemi fejlődésére, ezért a Gattyán Alapítvány egyik fő célkitűzése, hogy erre ösztönözze az otthonokban nevelkedőket.

A Teqball edzői program 2021-es indulása után már több intézmény számára is biztosítunk edzőket, akik hetente többször tartanak foglalkozásokat az otthonokban. Az országos programsorozat célja, hogy az Alapítvány évről évre egyre több intézményben tudjon edzőket biztosítani, így fejlesztve a fiatalok ügyességét és kitartását mindemellett felkészülési lehetőséget biztosít a következő Gyermekotthonok közötti Teqball kupákra.  Az edzők és a fiatalok között hamar kialakul a kapocs a közös sport iránti szeretet és az edzések közösségépítő ereje miatt így mondhatjuk, hogy a gyerekek mindennapjaihoz már hozzátartozik a Teqball.

Külön sikernek könyveljük el, hogy vannak olyan települések, ahol az intézményen kívül is elérhetőek a  Teqball edzések a helyi vagy környékbeli egyesületekben, amelyeket egyre több gyermekotthonból látogatnak a sportszerető fiúk és lányok egyaránt, így a sporton keresztüli integráció is működik. Ilyen integrált edzések már megtalálhatók Budapesten és Kecskeméten is.

Gyermekotthonok közötti Teqball Kupa – 2022. április

Első alkalommal szerveztük meg az otthonok közötti kupát, amelyre az ország minden részéről érkeztetek sportszertő gyerekek.

A Gattyán Alapítvány elkötelezett a tekintetben, hogy a Magyarországon élő, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek és fiatalok számára biztosítsa többek között a rendszeres sportolás, testedzés lehetőségét. Ezen cél elérése érdekében az Alapítvány az elmúlt években a bentlakásos gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények részére országszerte 70db Teqball asztalt és kiegészítő sporteszközökből álló sportcsomagokat adományozott.
Az otthonokba szállított TEQ asztalok nagyobb kihasználtsága érdekében az Alapítvány egyre több otthonban biztosít edzőt, aki folyamatosan tart képzéseket és mozgatja, fejleszti a gyerekeket, hogy hosszútávon ösztönözze sportolásra és egészséges életmódra őket.
Ennek a folyamatosan zajló sportprogramnak volt az ékköve a két napos esemény, melyre az ország 9 megyéjéből, annak 14 intézményéből érkeztek gyerekek és nevelők egyaránt. A sporthétvége első napján egy közös Teqball edzésen mutathatták meg a gyerekek, hogy mennyit gyakoroltak és fejlődtek az otthonukban kihelyezett Teqball asztalokon. A gyakorlást profi Teqball animátorok segítették, így a jókedvű sportolás mellett minden gyermek látványosan fejlődött már az első napon. A verseny második napján mintegy 60 gyerek mérettette meg magát a páros Teqball versenyeken. Az első helyezésért vívott csata egy Playstation játékkonzolért ment, de a második és a harmadik helyezett sem ment haza üres kézzel. Egyik nagylelkű partnerünk, a DRK jóvoltából nagy értékű vásárlási utalványokkal ajándékoztuk meg őket.
Az esemény célja, hogy azon tehetséges gyerekek, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a Teqballal, lehetőséget kapjanak a fejlődésre. Célunk, hogy az I. Gyermekotthonok közötti Teqball Kupa hagyománnyá nője ki magát és évente többször kerülhessen megrendezésre, ezáltal folyamatos sportolásra ösztönözzük vele a gyerekeket.

 

Teqball videóverseny 2022. január

Play Video

A Gattyán Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy segítse az állami gondozásban élő gyermekeket abban, hogy hátrányos helyzetük ellenére, minél több lehetőségben legyen részük. A sportprogram megvalósításával törekszünk egészségesebb életmódra ösztönözni őket, melyhez elengedhetetlenül hozzátartozik a rendszeres sport.

TEQBALL SPORTPROGRAM INDULÁSA A GYERMEKOTTHONOKBAN – 2021. NOVEMBER

Teqball sportprogram indulása a gyermekotthonokban - 2021. november

A Gattyán Alapítvány elkötelezett a tekintetben, hogy a Magyarországon élő, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek és fiatalok számára biztosítsa többek között a rendszeres sportolás, testedzés lehetőségét. Ezen cél elérése érdekében az Alapítvány a bentlakásos gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények részére országszerte 70 db Teqball asztalt és kiegészítő sporteszközökből álló sportcsomagokat adományozott.

A kihelyezett TEQ sportasztalok és az eszközön játszható összes TEQ sportág megismertetésével és aktív használatának elősegítésével kíván hozzájárulni a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek mindennapi játék- és mozgásigényei levezetéséhez, az általános mozgáskoordinációjuk javításához és a sport általi közösségépítéshez.

Az otthonokba szállított TEQ asztalok nagyobb kihasználtsága érdekében szükséges, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek, valamint az ott dolgozó nevelők megismerjék a TEQ sportasztalban rejlő lehetőségeket, a különböző sportágakat és a szabályrendszereket. Ehhez kíván az Alapítvány egy edzőt, aki folyamatosan tart képzéseket, versenyeket, mozgatja, fejleszti a gyerekeket, hogy hosszútávon ösztönözze sportolásra és egészséges életmódra őket, valamint egyéb aktivitásokkal is fent kívánja tartani az érdeklődést a sporteszköz iránt.

RENDSZERES TEQ EDZÉS

Az érintett intézmények közreműködésével egyre több otthonban tud elindulni a rendszeres Teqball edzés. A képzés során hetente több alkalommal Teqball edző tart foglalkozást a gyermekeknek, ahol erre igény és érdeklődés mutatkozik. Célunk, hogy egy fél éves „képzés” után egy, az Alapítvány által szervezett, intézmények közötti Teqball – Teqvoly versenyen a gyermekek országosan mérhessék össze tudásukat. Ezzel a programmal az Alapítvány teret nyit azon gyermekek számára, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a sporttal és támogatja fejlődésüket.

ROADSHOW

Az idei őszi szezonban számos otthont látogattak meg profi sportanimátoraink, akik egy bemutató majd az ezt követő közös játékkal megismertették a  gyerekeket,  nemtől és kortól függetlenül, az 5 különböző Teq sportággal.   Az élvezetes és népszerű program a jövő évben sem áll le.

RAJZVERSENY

A Teqball asztallal rendelkező intézmények egy rajzversenyen is részt vehetnek, amelyben az a feladat, hogy a gyerekek Teqball asztalhoz köthető rajzot készítsenek. A rajzokért cserébe minden gyermek ajándékot kap, illetve intézményenként a három legszebb rajzot készítő külön ajándékcsomaggal gazdagodik. A pár hónapja induló felhívásra már több száz rajzot készítettek a gyerekek.

VIDEÓVERSENY

Az intézmények jelentkezhetnek egy videóverseny felhívásra is, ami szintén a sportprogramhoz kapcsolódik. Az Alapítvány rendszeresen küld Teq sporttal kapcsolatos játékos feladatokat az otthonoknak amire két hét van, hogy az gyerekek teljesítsék a feladatokat és visszaküldjék a videókat. A fél évig tartó folyamatos kreatív videó készítés legaktívabb résztvevőit az Alapítvány szintén díjazni fogja és a győztes intézmények lakóit egy általuk kiválasztott élményprogrammal ajándékozunk meg, amelyet az Alapítvány finanszíroz.

KIEMELT TÁMOGATÓI ADOMÁNY – 2021. JÚNIUS

Kiemelt támogatói adomány – 2021. június

Kiemelt támogatóink nagyértékű adománnyal járulnak hozzá Alapítványunk munkájához. A támogatás termék, szolgáltatás vagy pénzadomány formájában is megvalósulhat. A társadalmi felelősségvállalás nemes cél, így mindig örömmel tölt el bennünket amikor ennek mentén újabb együttműködő és segíteni szándékozó partnerrel találkozunk.

Ezúttal a budapesti Gyöngyvirág gyermekotthonnak segíthettünk közös erővel, hogy megvalósulhasson intézményükben egy Teqball pálya létesítése, mely remek lehetőséget teremt a sportolás mellett, a közösségépítésben és az egészséges életmódra való nevelésben.
Ezúton is köszönjük a nagylelkű támogatást a Betonút Mester Kft. és Épület-Forma Kft.-nek, az összefogásukból megvalósult Teq pálya megépítését.

TEQBALL ASZTAL ADOMÁNYOZÁSA – 2020. ÁPRILIS

Teqball asztal adományozása - 2020. április

Fontos számunkra, hogy az otthonokban élő gyermekeknek lehetősége legyen a tanulás mellett egy kis kikapcsolódásra, sportolásra, feltöltődésre. Éppen ezért mintegy 60 intézménybe szállítottunk Teqball asztalt és leptük meg az ott lakókat a magyar sportinnovációval. Az első átadás alkalmával Gattyán György személyesen tanította a kicsiket lábfocizni, azaz teqballozni.

TEQBALL PÁLYÁZAT ÉS TEQBALL SPORT NAP – 2020. FEBRUÁR

Teqball pályázat és Teqball sport nap – 2020. február

Az Alapítvány céljaiban is megfogalmazottak szerint elkötelezettek vagyunk az állami gondoskodásban élő gyermekek sportolási lehetőségeinek bővítésében, illetve az egészséges életmódra való nevelésben. Ennek szellemében alapítványunk pályázatot hirdetett a budapesti gyermekotthonok között 10 darab Teqball asztal elnyerésére. Így 2020. február 23-án a budapesti Elek Gyula Arénában a Gattyán Alapítvány és a Teqball közös szervezésű élménynapot tartott, ahol a pályázatban nyertes otthonokat hívtuk meg egy mozgalmas sportnapra, hogy a Teqball profi trénereivel valamint a Ferencváros ladbarugó csapat profi játékosaival együtt próbálják ki az asztalon játszható különböző sportágakat.

TEQBALL NYÁRI TÁBOR – 2019. AUGUSZTUS

Teqball nyári tábor – 2019. augusztus

Alapítványunk jóvoltából néhány kiválasztott – állami gondoskodásban élő tehetséges fiatal – is részt vett a Teqball első – kis létszámban megszervezett – nyári táborában a budapesti Aquaworld-ben, ahol egy élménydús hetet tölthettek el együtt a gyerekek elsajátítva a sport minden fortélyát.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK