SPORT

A cégcsoport tulajdonában lévő Teqball sportinnováció – mely magyar fiatalok világhírű találmánya – remek lehetőséget teremt a sportolás mellett, a közösségépítésben és az egészséges életmódra való nevelésben. Az asztalitenisz és a futball ötvözetéből született játék, amelyben focilabdával a speciálisan kialakított Teqball asztalon játszanak a játékosok. Az Alapítvány az elmúlt évben 70 Teqball asztalt ajándékozott a gyermekotthonok részére, mellyel célja, az Intézményen belüli sportélet elősegítése és fellendítése....Bővebben

A cégcsoport tulajdonában lévő Teqball sportinnováció – mely magyar fiatalok világhírű találmánya – remek lehetőséget teremt a sportolás mellett, a közösségépítésben és az egészséges életmódra való nevelésben. Az asztalitenisz és a futball ötvözetéből született játék, amelyben focilabdával a speciálisan kialakított Teqball asztalon játszanak a játékosok. Az Alapítvány az elmúlt évben 70 Teqball asztalt ajándékozott a gyermekotthonok részére, mellyel célja, az Intézményen belüli sportélet elősegítése és fellendítése.

A 70 sporteszköz, jelenleg is több száz gyermek mindennapi sportolását teszi lehetővé. A jövőben kifejezett cél a Teqball játék minél szélesebb körű megismertetése és megszerettetése a gyerekekkel: Teqball edzések, versenyek és táborok megvalósításával, melyek a testi és mentális egészséget egyaránt támogatják.

Gyermekotthonok közötti Teqball Kupa – 2022. április

Első alkalommal szerveztük meg az otthonok közötti kupát, amelyre az ország minden részéről érkeztetek sportszertő gyerekek.

A Gattyán Alapítvány elkötelezett a tekintetben, hogy a Magyarországon élő, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek és fiatalok számára biztosítsa többek között a rendszeres sportolás, testedzés lehetőségét. Ezen cél elérése érdekében az Alapítvány az elmúlt években a bentlakásos gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények részére országszerte 70db Teqball asztalt és kiegészítő sporteszközökből álló sportcsomagokat adományozott.
Az otthonokba szállított TEQ asztalok nagyobb kihasználtsága érdekében az Alapítvány egyre több otthonban biztosít edzőt, aki folyamatosan tart képzéseket és mozgatja, fejleszti a gyerekeket, hogy hosszútávon ösztönözze sportolásra és egészséges életmódra őket.
Ennek a folyamatosan zajló sportprogramnak volt az ékköve a két napos esemény, melyre az ország 9 megyéjéből, annak 14 intézményéből érkeztek gyerekek és nevelők egyaránt. A sporthétvége első napján egy közös Teqball edzésen mutathatták meg a gyerekek, hogy mennyit gyakoroltak és fejlődtek az otthonukban kihelyezett Teqball asztalokon. A gyakorlást profi Teqball animátorok segítették, így a jókedvű sportolás mellett minden gyermek látványosan fejlődött már az első napon. A verseny második napján mintegy 60 gyerek mérettette meg magát a páros Teqball versenyeken. Az első helyezésért vívott csata egy Playstation játékkonzolért ment, de a második és a harmadik helyezett sem ment haza üres kézzel. Egyik nagylelkű partnerünk, a DRK jóvoltából nagy értékű vásárlási utalványokkal ajándékoztuk meg őket.
Az esemény célja, hogy azon tehetséges gyerekek, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a Teqballal, lehetőséget kapjanak a fejlődésre. Célunk, hogy az I. Gyermekotthonok közötti Teqball Kupa hagyománnyá nője ki magát és évente többször kerülhessen megrendezésre, ezáltal folyamatos sportolásra ösztönözzük vele a gyerekeket.

 

Teqball videóverseny 2022. január

Play Video

A Gattyán Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy segítse az állami gondozásban élő gyermekeket abban, hogy hátrányos helyzetük ellenére, minél több lehetőségben legyen részük. A sportprogram megvalósításával törekszünk egészségesebb életmódra ösztönözni őket, melyhez elengedhetetlenül hozzátartozik a rendszeres sport.

TEQBALL SPORTPROGRAM INDULÁSA A GYERMEKOTTHONOKBAN – 2021. NOVEMBER

Teqball sportprogram indulása a gyermekotthonokban - 2021. november

A Gattyán Alapítvány elkötelezett a tekintetben, hogy a Magyarországon élő, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek és fiatalok számára biztosítsa többek között a rendszeres sportolás, testedzés lehetőségét. Ezen cél elérése érdekében az Alapítvány a bentlakásos gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények részére országszerte 70 db Teqball asztalt és kiegészítő sporteszközökből álló sportcsomagokat adományozott....Bővebben

A Gattyán Alapítvány elkötelezett a tekintetben, hogy a Magyarországon élő, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek és fiatalok számára biztosítsa többek között a rendszeres sportolás, testedzés lehetőségét. Ezen cél elérése érdekében az Alapítvány a bentlakásos gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények részére országszerte 70 db Teqball asztalt és kiegészítő sporteszközökből álló sportcsomagokat adományozott.

A kihelyezett TEQ sportasztalok és az eszközön játszható összes TEQ sportág megismertetésével és aktív használatának elősegítésével kíván hozzájárulni a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek mindennapi játék- és mozgásigényei levezetéséhez, az általános mozgáskoordinációjuk javításához és a sport általi közösségépítéshez.

Az otthonokba szállított TEQ asztalok nagyobb kihasználtsága érdekében szükséges, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek, valamint az ott dolgozó nevelők megismerjék a TEQ sportasztalban rejlő lehetőségeket, a különböző sportágakat és a szabályrendszereket. Ehhez kíván az Alapítvány egy edzőt, aki folyamatosan tart képzéseket, versenyeket, mozgatja, fejleszti a gyerekeket, hogy hosszútávon ösztönözze sportolásra és egészséges életmódra őket, valamint egyéb aktivitásokkal is fent kívánja tartani az érdeklődést a sporteszköz iránt.

RENDSZERES TEQ EDZÉS

Az érintett intézmények közreműködésével egyre több otthonban tud elindulni a rendszeres Teqball edzés. A képzés során hetente több alkalommal Teqball edző tart foglalkozást a gyermekeknek, ahol erre igény és érdeklődés mutatkozik. Célunk, hogy egy fél éves „képzés” után egy, az Alapítvány által szervezett, intézmények közötti Teqball – Teqvoly versenyen a gyermekek országosan mérhessék össze tudásukat. Ezzel a programmal az Alapítvány teret nyit azon gyermekek számára, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a sporttal és támogatja fejlődésüket.

ROADSHOW

Az idei őszi szezonban számos otthont látogattak meg profi sportanimátoraink, akik egy bemutató majd az ezt követő közös játékkal megismertették a  gyerekeket,  nemtől és kortól függetlenül, az 5 különböző Teq sportággal.   Az élvezetes és népszerű program a jövő évben sem áll le.

RAJZVERSENY

A Teqball asztallal rendelkező intézmények egy rajzversenyen is részt vehetnek, amelyben az a feladat, hogy a gyerekek Teqball asztalhoz köthető rajzot készítsenek. A rajzokért cserébe minden gyermek ajándékot kap, illetve intézményenként a három legszebb rajzot készítő külön ajándékcsomaggal gazdagodik. A pár hónapja induló felhívásra már több száz rajzot készítettek a gyerekek.

VIDEÓVERSENY

Az intézmények jelentkezhetnek egy videóverseny felhívásra is, ami szintén a sportprogramhoz kapcsolódik. Az Alapítvány rendszeresen küld Teq sporttal kapcsolatos játékos feladatokat az otthonoknak amire két hét van, hogy az gyerekek teljesítsék a feladatokat és visszaküldjék a videókat. A fél évig tartó folyamatos kreatív videó készítés legaktívabb résztvevőit az Alapítvány szintén díjazni fogja és a győztes intézmények lakóit egy általuk kiválasztott élményprogrammal ajándékozunk meg, amelyet az Alapítvány finanszíroz.

KIEMELT TÁMOGATÓI ADOMÁNY – 2021. JÚNIUS

Kiemelt támogatói adomány – 2021. június

Kiemelt támogatóink nagyértékű adománnyal járulnak hozzá Alapítványunk munkájához. A támogatás termék, szolgáltatás vagy pénzadomány formájában is megvalósulhat. A társadalmi felelősségvállalás nemes cél, így mindig örömmel tölt el bennünket amikor ennek mentén újabb együttműködő és segíteni szándékozó partnerrel találkozunk....Bővebben

Kiemelt támogatóink nagyértékű adománnyal járulnak hozzá Alapítványunk munkájához. A támogatás termék, szolgáltatás vagy pénzadomány formájában is megvalósulhat. A társadalmi felelősségvállalás nemes cél, így mindig örömmel tölt el bennünket amikor ennek mentén újabb együttműködő és segíteni szándékozó partnerrel találkozunk.

Ezúttal a budapesti Gyöngyvirág gyermekotthonnak segíthettünk közös erővel, hogy megvalósulhasson intézményükben egy Teqball pálya létesítése, mely remek lehetőséget teremt a sportolás mellett, a közösségépítésben és az egészséges életmódra való nevelésben.
Ezúton is köszönjük a nagylelkű támogatást a Betonút Mester Kft. és Épület-Forma Kft.-nek, az összefogásukból megvalósult Teq pálya megépítését.

TEQBALL ASZTAL ADOMÁNYOZÁSA – 2020. ÁPRILIS

Teqball asztal adományozása - 2020. április

Fontos számunkra, hogy az otthonokban élő gyermekeknek lehetősége legyen a tanulás mellett egy kis kikapcsolódásra, sportolásra, feltöltődésre. Éppen ezért mintegy 60 intézménybe szállítottunk Teqball asztalt és leptük meg az ott lakókat a magyar sportinnovációval. Az első átadás alkalmával Gattyán György személyesen tanította a kicsiket lábfocizni, azaz teqballozni.

TEQBALL PÁLYÁZAT ÉS TEQBALL SPORT NAP – 2020. FEBRUÁR

Teqball pályázat és Teqball sport nap – 2020. február

Az Alapítvány céljaiban is megfogalmazottak szerint elkötelezettek vagyunk az állami gondoskodásban élő gyermekek sportolási lehetőségeinek bővítésében, illetve az egészséges életmódra való nevelésben....Bővebben

Az Alapítvány céljaiban is megfogalmazottak szerint elkötelezettek vagyunk az állami gondoskodásban élő gyermekek sportolási lehetőségeinek bővítésében, illetve az egészséges életmódra való nevelésben. Ennek szellemében alapítványunk pályázatot hirdetett a budapesti gyermekotthonok között 10 darab Teqball asztal elnyerésére. Így 2020. február 23-án a budapesti Elek Gyula Arénában a Gattyán Alapítvány és a Teqball közös szervezésű élménynapot tartott, ahol a pályázatban nyertes otthonokat hívtuk meg egy mozgalmas sportnapra, hogy a Teqball profi trénereivel valamint a Ferencváros ladbarugó csapat profi játékosaival együtt próbálják ki az asztalon játszható különböző sportágakat.

TEQBALL NYÁRI TÁBOR – 2019. AUGUSZTUS

Teqball nyári tábor – 2019. augusztus

Alapítványunk jóvoltából néhány kiválasztott – állami gondoskodásban élő tehetséges fiatal – is részt vett a Teqball első – kis létszámban megszervezett – nyári táborában a budapesti Aquaworld-ben, ahol egy élménydús hetet tölthettek el együtt a gyerekek elsajátítva a sport minden fortélyát.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK