SPORT

A cégcsoport tulajdonában lévő Teqball sportinnováció – mely magyar fiatalok világhírű találmánya – remek lehetőséget teremt a sportolás mellett, a közösségépítésben és az egészséges életmódra való nevelésben. Az asztalitenisz és a futball ötvözetéből született játék, amelyben focilabdával a speciálisan kialakított Teqball asztalon játszanak a játékosok. Az Alapítvány az elmúlt évben 70 Teqball asztalt ajándékozott a gyermekotthonok részére, mellyel célja, az Intézményen belüli sportélet elősegítése és fellendítése....Bővebben

A 70 sporteszköz, jelenleg is több száz gyermek mindennapi sportolását teszi lehetővé. A jövőben kifejezett cél a Teqball játék minél szélesebb körű megismertetése és megszerettetése a gyerekekkel: Teqball edzések, versenyek és táborok megvalósításával, melyek a testi és mentális egészséget egyaránt támogatják.

TEQBALL SPORTPROGRAM INDULÁSA A GYERMEKOTTHONOKBAN – 2021. NOVEMBER

Teqball sportprogram indulása a gyermekotthonokban - 2021. november

A Gattyán Alapítvány elkötelezett a tekintetben, hogy a Magyarországon élő, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek és fiatalok számára biztosítsa többek között a rendszeres sportolás, testedzés lehetőségét. Ezen cél elérése érdekében az Alapítvány a bentlakásos gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények részére országszerte 70 db Teqball asztalt és kiegészítő sporteszközökből álló sportcsomagokat adományozott....Bővebben

A kihelyezett TEQ sportasztalok és az eszközön játszható összes TEQ sportág megismertetésével és aktív használatának elősegítésével kíván hozzájárulni a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek mindennapi játék- és mozgásigényei levezetéséhez, az általános mozgáskoordinációjuk javításához és a sport általi közösségépítéshez.

Az otthonokba szállított TEQ asztalok nagyobb kihasználtsága érdekében szükséges, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek, valamint az ott dolgozó nevelők megismerjék a TEQ sportasztalban rejlő lehetőségeket, a különböző sportágakat és a szabályrendszereket. Ehhez kíván az Alapítvány egy edzőt, aki folyamatosan tart képzéseket, versenyeket, mozgatja, fejleszti a gyerekeket, hogy hosszútávon ösztönözze sportolásra és egészséges életmódra őket, valamint egyéb aktivitásokkal is fent kívánja tartani az érdeklődést a sporteszköz iránt.

RENDSZERES TEQ EDZÉS

Az érintett intézmények közreműködésével egyre több otthonban tud elindulni a rendszeres Teqball edzés. A képzés során hetente több alkalommal Teqball edző tart foglalkozást a gyermekeknek, ahol erre igény és érdeklődés mutatkozik. Célunk, hogy egy fél éves „képzés” után egy, az Alapítvány által szervezett, intézmények közötti Teqball – Teqvoly versenyen a gyermekek országosan mérhessék össze tudásukat. Ezzel a programmal az Alapítvány teret nyit azon gyermekek számára, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a sporttal és támogatja fejlődésüket.

ROADSHOW

Az idei őszi szezonban számos otthont látogattak meg profi sportanimátoraink, akik egy bemutató majd az ezt követő közös játékkal megismertették a  gyerekeket,  nemtől és kortól függetlenül, az 5 különböző Teq sportággal.   Az élvezetes és népszerű program a jövő évben sem áll le.

RAJZVERSENY

A Teqball asztallal rendelkező intézmények egy rajzversenyen is részt vehetnek, amelyben az a feladat, hogy a gyerekek Teqball asztalhoz köthető rajzot készítsenek. A rajzokért cserébe minden gyermek ajándékot kap, illetve intézményenként a három legszebb rajzot készítő külön ajándékcsomaggal gazdagodik. A pár hónapja induló felhívásra már több száz rajzot készítettek a gyerekek.

VIDEÓVERSENY

Az intézmények jelentkezhetnek egy videóverseny felhívásra is, ami szintén a sportprogramhoz kapcsolódik. Az Alapítvány rendszeresen küld Teq sporttal kapcsolatos játékos feladatokat az otthonoknak amire két hét van, hogy az gyerekek teljesítsék a feladatokat és visszaküldjék a videókat. A fél évig tartó folyamatos kreatív videó készítés legaktívabb résztvevőit az Alapítvány szintén díjazni fogja és a győztes intézmények lakóit egy általuk kiválasztott élményprogrammal ajándékozunk meg, amelyet az Alapítvány finanszíroz.

KIEMELT TÁMOGATÓI ADOMÁNY – 2021. JÚNIUS

Kiemelt támogatói adomány – 2021. június

Kiemelt támogatóink nagyértékű adománnyal járulnak hozzá Alapítványunk munkájához. A támogatás termék, szolgáltatás vagy pénzadomány formájában is megvalósulhat. A társadalmi felelősségvállalás nemes cél, így mindig örömmel tölt el bennünket amikor ennek mentén újabb együttműködő és segíteni szándékozó partnerrel találkozunk....Bővebben

Ezúttal a budapesti Gyöngyvirág gyermekotthonnak segíthettünk közös erővel, hogy megvalósulhasson intézményükben egy Teqball pálya létesítése, mely remek lehetőséget teremt a sportolás mellett, a közösségépítésben és az egészséges életmódra való nevelésben.
Ezúton is köszönjük a nagylelkű támogatást a Betonút Mester Kft. és Épület-Forma Kft.-nek, az összefogásukból megvalósult Teq pálya megépítését.

TEQBALL ASZTAL ADOMÁNYOZÁSA – 2020. ÁPRILIS

Teqball asztal adományozása - 2020. április

Fontos számunkra, hogy az otthonokban élő gyermekeknek lehetősége legyen a tanulás mellett egy kis kikapcsolódásra, sportolásra, feltöltődésre. Éppen ezért mintegy 60 intézménybe szállítottunk Teqball asztalt és leptük meg az ott lakókat a magyar sportinnovációval. Az első átadás alkalmával Gattyán György személyesen tanította a kicsiket lábfocizni, azaz teqballozni.

TEQBALL PÁLYÁZAT ÉS TEQBALL SPORT NAP – 2020. FEBRUÁR

Teqball pályázat és Teqball sport nap – 2020. február

Az Alapítvány céljaiban is megfogalmazottak szerint elkötelezettek vagyunk az állami gondoskodásban élő gyermekek sportolási lehetőségeinek bővítésében, illetve az egészséges életmódra való nevelésben. Ennek szellemében alapítványunk pályázatot hirdetett a budapesti gyermekotthonok között 10 darab Teqball asztal elnyerésére. Így 2020. február 23-án a budapesti Elek Gyula Arénában a Gattyán Alapítvány és a Teqball közös szervezésű élménynapot tartott, ahol a pályázatban nyertes otthonokat hívtuk meg egy mozgalmas sportnapra, hogy a Teqball profi trénereivel valamint a Ferencváros ladbarugó csapat profi játékosaival együtt próbálják ki az asztalon játszható különböző sportágakat.

TEQBALL NYÁRI TÁBOR – 2019. AUGUSZTUS

Teqball nyári tábor – 2019. augusztus

Alapítványunk jóvoltából néhány kiválasztott – állami gondoskodásban élő tehetséges fiatal – is részt vett a Teqball első – kis létszámban megszervezett – nyári táborában a budapesti Aquaworld-ben, ahol egy élménydús hetet tölthettek el együtt a gyerekek elsajátítva a sport minden fortélyát.