AKTUÁLIS PÁLYÁZATOK

KERT PÁLYÁZAT 2023.

Alapítványunk több lehetőséggel is igyekszik segíteni idén nyáron a gyermekotthonoknak, hogy minél tartalmasabban tölthessék a szünidőt. Az Élménypályázatunk után, meghirdettük a Kert Pályázatot is, amelyben az intézményeket a közösen, szabadban eltöltött együttlétre szerettük volna ösztönözni. Ennek a pályázatnak a célja az volt, hogy előmozdítsuk a gyermekotthonok kertjeinek az aktív használatát és megszépülését, mindezt természetesen az ott élő gyermekek bevonásával. A kert művelése egyszerre segítheti a gyermekek közösséghez és a környezethez való kiegyensúlyozottabb kapcsolódását. A pályázat keretein belül 200 000 Ft támogatásra jelentkezhettek az intézmények, amelyeket saját döntésünk alapján használhatnak fel a rendelkezésükre álló kertek megmunkálására.

A beérkező pályázati anyagokból látszódott, hogy szerencsére a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt van igényük a közvetlen környezetükkel való foglalkozásra, legyen szó virágültetésről, magaságyásokról vagy veteményesekről. Bár bízunk benne, hogy a kertészkedés lehetősége is elég motivációt jelent a csoportok számára, a pályázaton belül egy versenyt is hirdettünk. Alapítványunk munkatársai szeptember végéig megtekintik a közös kertészeti munkák eredményeit és a három, legszebbnek ítélt kert dolgos csapatai külön nyereményben is részesülnek.

Reméljük, hogy a gyerekek élvezni fogják a kertészeti munkákat, amelyek során jobban kötődhetnek a természethez és megtapasztalhatják a befektetett munkának a megtérülését.

NYÁRI SZÜNIDŐ ÉLMÉNYPÁLYÁZAT 2023.

A pályázat célja lehetőséget biztosítani a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekeknek, hogy olyan utazásban, élményekben legyen részük, amelyet ők ugyanúgy megérdemelnek, mint a családban nevelkedő kortársaik. Szeretnénk segíteni a felzárkóztatásukat, azáltal, hogy olyan tapasztalatokat szerezhetnek, amely tágítja a látókörüket, gazdagítja a világról alkotott képüket. Egyúttal bízunk benne, hogy a motivációjukat is növelheti egy számukra új élmény megélése, amelynek a jövőbeli elérése többre sarkallhatja őket, új célok kijelölésére ösztönözheti őket.

Az együttműködés keretén belül a Gattyán Alapítvány vállalja, hogy a pályázati felhívás feltételeinek megfelelő, nyertes intézmények nyári élményprogramját bruttó 2 000 000 Forinttal támogatja.

HÍD A FELSŐOKTATÁSBA – ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT

A Gattyán György üzletember által alapított Gattyán Alapítvány pályázatot hirdet a gyermekotthonokban élő, érettségit szerzett és továbbtanulni szándékozó fiatalok részére, felsőfokú szakképzésben való továbbtanuláshoz, a Kodolányi János Egyetemen.

Az ösztöndíjprogram keretében a 2021. szeptemberében induló képzéseken 10 kiválasztott fiatalnak lehetősége lesz tanulmányait a Kodolányi János Egyetem Felsőoktatási szakképzésén folytatni, amelynek költségeit a Gattyán Alapítvány finanszírozza.

A pályázat feltétele megszerzett érettségi és legalább 240 jogszabályi minimum pont.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. július 16.

Hisszük, hogy a megszerzett, soha el nem vehető tudás, jelentős mértékben hozzájárulhat a fiatalok életminőségének a javulásához, a teljesebb élet eléréséhez!

MEGVALÓSULT PÁLYÁZATOK

HÍD A FELSŐOKTATÁSBA – ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT 2022

A Gattyán György üzletember által alapított Gattyán Alapítvány pályázatot hirdet a gyermekotthonokban élő, érettségit szerzett és továbbtanulni szándékozó fiatalok részére, egyetemi alapképzésben és felsőfokú szakképzésben való továbbtanuláshoz, a Kodolányi János Egyetemen.

Az ösztöndíjprogram keretében a 2022. szeptemberében induló képzéseken 10 kiválasztott fiatalnak lehetősége lesz tanulmányait a Kodolányi János Egyetem Felsőoktatási szakképzésén vagy Alapképzésén folytatni, amelynek költségeit a Gattyán Alapítvány finanszírozza.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. február. 05.

KJE ÖSZTÖNDÍJAS DIÁKJAINK – 2021. SZEPTEMBER

A Gattyán Alapítvány pályázatot hirdetett a gyermekotthonokban élő, érettségit szerzett és továbbtanulni szándékozó fiatalok részére, felsőfokú szakképzésben való továbbtanuláshoz a Kodolányi János Egyetemen.

Az ösztöndíjprogram keretében a 2021. szeptemberében induló képzéseken ezúttal 4 kiválasztott fiatal kapott lehetőséget, hogy tanulmányait a Kodolányi János Egyetem Felsőoktatási szakképzésén folytassa, Gazdálkodás menedzsment, Televíziós műsorkészítő, valamint Turizmus-vendéglátás szakon, amelynek költségeit a Gattyán Alapítvány finanszírozza.

Hisszük, hogy a megszerzett, soha el nem vehető tudás, jelentős mértékben hozzájárulhat a fiatalok életminőségének javulásához, valamint a teljesebb élet eléréséhez így ezúton is kívánunk sok sikert és eredményes tanévet elsőéves ösztöndíjas diákjainknak.

TEQBALL SPORTTEVÉKENYSÉGET TÁMOGATÓ PROGRAMPÁLYÁZAT

A pályázat elsődleges célja az otthont nyújtó ellátásra szoruló gyermekek számára a mindennapi sporttevékenység megvalósításának támogatása, mely hozzájárul a gyermekek és nevelőik egészséges életmódra neveléséhez, közösségépítéshez és tehetségek fejlesztéséhez.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. október 4.

Pályázati kiírás rövid tartalma:

A Gattyán Alapítvány az állami, egyházi és nem állami (civil) fenntartású bentlakásos gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmény, javítóintézet vagy fenntartója részére komplex, az életkori sajátosságokra figyelemmel kialakított sportolási lehetőségek megvalósítását tűzte ki céljául.

– a Felhívás feltételeinek megfelelő pályázó részére 1 db Teqball asztalt kiszállít, és a pályázatban megjelölt helyszínen telepíti azt.

A pályázatot benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:

– projektjük megvalósításával hozzájárulnak a gyermekvédelmi szakellátásban részesülők sportolási kompetenciáinak javításához, a tanuláshoz, a szabadidő hasznos eltöltésének kialakításához.

Nyertes pályázók:

• Bokréta Gyermekotthon, Bicske
  • Cseppkő Gyermekotthoni Központ, Budapest (2 Telephely)
  • Észak-Budapesti Tankerületi Központ, Budapest
  • Bolyai Gyermekotthoni Központ, Budapest
  • Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola, Budapest
  • Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, Budapest
  • Budapest III. Kerület Zipernowsky Károly Általános Iskola, Budapest
  • József Attila Gyermekotthoni Központ, Budapest
  • Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok, Budapest

Pályázat eredményei:

A nyertes pályázó Intézmények részére az Alapítvány több, mint 4.000.000Ft értékben szállított és telepített Teqball asztalt, mellyel több száz otthont nyújtó ellátásra szoruló gyermek részére nyújt lehetőséget a mindennapi testmozgásra, a közösségépítésre és az egészséges életmódra nevelésre.