Aktuális pályázatok

HÍD A FELSŐOKTATÁSBA – ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT

A Gattyán György üzletember által alapított Gattyán Alapítvány pályázatot hirdet a gyermekotthonokban élő, érettségit szerzett és továbbtanulni szándékozó fiatalok részére, felsőfokú szakképzésben való továbbtanuláshoz, a Kodolányi János Egyetemen.

Tovább olvasom

Az ösztöndíjprogram keretében a 2021. szeptemberében induló képzéseken 10 kiválasztott fiatalnak lehetősége lesz tanulmányait a Kodolányi János Egyetem Felsőoktatási szakképzésén folytatni, amelynek költségeit a Gattyán Alapítvány finanszírozza.

A pályázat feltétele megszerzett érettségi és legalább 240 jogszabályi minimum pont.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. július 16.

Hisszük, hogy a megszerzett, soha el nem vehető tudás, jelentős mértékben hozzájárulhat a fiatalok életminőségének a javulásához, a teljesebb élet eléréséhez!

Részletes pályázati kiírás

MEGVALÓSULT pályázatok

Teqball sporttevékenységet támogató programpályázat:

A pályázat elsődleges célja az otthont nyújtó ellátásra szoruló gyermekek számára a mindennapi sporttevékenység megvalósításának támogatása, mely hozzájárul a gyermekek és nevelőik egészséges életmódra neveléséhez, közösségépítéshez és tehetségek fejlesztéséhez.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. október 4.

Pályázati kiírás rövid tartalma:

Tovább olvasom

A Gattyán Alapítvány az állami, egyházi és nem állami (civil) fenntartású bentlakásos gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmény, javítóintézet vagy fenntartója részére komplex, az életkori sajátosságokra figyelemmel kialakított sportolási lehetőségek megvalósítását tűzte ki céljául.

– a Felhívás feltételeinek megfelelő pályázó részére 1 db Teqball asztalt kiszállít, és a pályázatban megjelölt helyszínen telepíti azt.

A pályázatot benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:

– projektjük megvalósításával hozzájárulnak a gyermekvédelmi szakellátásban részesülők sportolási kompetenciáinak javításához, a tanuláshoz, a szabadidő hasznos eltöltésének kialakításához.

Nyertes pályázók:   

  • Bokréta Gyermekotthon, Bicske
  • Cseppkő Gyermekotthoni Központ, Budapest (2 Telephely)
  • Észak-Budapesti Tankerületi Központ, Budapest
  • Bolyai Gyermekotthoni Központ, Budapest
  • Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola, Budapest
  • Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, Budapest
  • Budapest III. Kerület Zipernowsky Károly Általános Iskola, Budapest
  • József Attila Gyermekotthoni Központ, Budapest
  • Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok, Budapest

Pályázat eredményei:

A nyertes pályázó Intézmények részére az Alapítvány több, mint 4.000.000Ft értékben szállított és telepített Teqball asztalt, mellyel több száz otthont nyújtó ellátásra szoruló gyermek részére nyújt lehetőséget a mindennapi testmozgásra, a közösségépítésre és az egészséges életmódra nevelésre.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK