Ukrajnai segélyszállítmány – 2022. március

Az ország egy emberként fogott össze az ukrajnai menekültek ügyében. Megsegítésükhöz természetesen a Gattyán Alapítvány is több millió forinttal hozzájárult. 

Szervezetünk ezúttal a határ túloldalán maradó, illetve a háború miatt oda érkező, akut segítségre szoruló kárpátaljai gyerekeket támogatja. Miután a térség képviselőivel felvettük a kapcsolatot tájékoztattak bennünket az ott élő gyerekek szükségleteiről. Jelen adományunkkal három kárpátaljai óvodát támogatunk, Drahiv, Zabrid és Zolotariv nagyközségekben, valamint egy szolyvai gyermekotthont, egy Técső kerületi kórházat és végül egy bustyaházi egészségközpont gyermekekre szakosodott osztályát.

A segélyszállítmányok legnagyobb arányban tartósélelmiszereket tartalmaztak, valamint gyógyszereket, higiéniai és gyermekápolási cikkeket, de emellett figyelembe vettük a gyermekek egyéni igényeit is és rengeteg játékot, színes takarókat és ágyneműt is tartalmazott a segélyszállítmány, amelyet megbízott logisztikai partnerünk közvetlenül juttatott el a határon túli intézményekhez. 

Ezen felül az Alapítvány a nagy segélyszervezetek támogatását sem hagyta figyelmen kívül. A Nemzetközi Teqball Szövetséggel összefogva újabb több millió forint értékű gyorssegélyt ajánlottunk fel, amelyet a Magyar Vöröskereszt juttatott el a rászorulóknak.


SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK