Teqball videóverseny – 2022. január

A Gattyán Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy segítse az állami gondozásban élő gyermekeket abban, hogy hátrányos helyzetük ellenére, minél több lehetőségben legyen részük. A sportprogram megvalósításával törekszünk egészségesebb életmódra ösztönözni őket, melyhez elengedhetetlenül hozzátartozik a rendszeres sport.

Alapítványunk, az említett program részeként, az elmúlt években országszerte 70 db Teqball asztalt és kiegészítő sporteszközökből álló sportcsomagokat adományozott gyermekotthonok részére.


Igyekszünk ezek használatát minél változatosabb módokon előmozdítani, ezért az intézmények között meghirdettünk egy Teqball videóversenyt. Alapítványunk rendszeresen küldi a Teq sporttal kapcsolatos játékos feladatokat, amelyek teljesítése a gyermekekre vár. A gyakorlatok elvégzését rögzíteniük kell egy videóban, amelyet aztán visszaküldenek elbírálásra. A verseny és az ennek köszönhető kreatív videók készítése fél éven keresztül zajlik. A jelenleg is tartó kihívás legaktívabb résztvevőit folyamatosan díjazzuk.

Az eddigi legaktívabb intézmények:

Hajdú-Bihar Megyei Gyermekotthoni Központ – Komádi

Fészek Gyermekotthon – Salgótarján

Különleges-Integrált Lakásotthon – Magyarbánhegyes

A videóversenyben résztvevő gyerekek nyereménye egy 100.000 Ft értékű ajándékcsomag, melynek tartalmát ők állíthatták össze.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK