Rendszeres TEQ edzés a gyermekotthonokban – 2022.

Alapítványunk tavaly indult sportprogram sorozata az idei évben is folytatódik. Az intézményeknek adományozott Teqball asztalokat folyamatosan használják az ott élő, sport iránt rajongó lakók. A sport lehetőséget biztosít a gyerekek fizikai és szellemi fejlődésére, ezért a Gattyán Alapítvány egyik fő célkitűzése, hogy erre ösztönözze az otthonokban nevelkedőket.

A Teqball edzői program 2021-es indulása után már több intézmény számára is biztosítunk edzőket, akik hetente többször tartanak foglalkozásokat az otthonokban. Az országos programsorozat célja, hogy az Alapítvány évről évre egyre több intézményben tudjon edzőket biztosítani, így fejlesztve a fiatalok ügyességét és kitartását mindemellett felkészülési lehetőséget biztosít a következő Gyermekotthonok közötti Teqball kupákra. Az edzők és a fiatalok között hamar kialakul a kapocs a közös sport iránti szeretet és az edzések közösségépítő ereje miatt így mondhatjuk, hogy a gyerekek mindennapjaihoz már hozzátartozik a Teqball.

Külön sikernek könyveljük el, hogy vannak olyan települések, ahol az intézményen kívül is elérhetőek a  Teqball edzések a helyi vagy környékbeli egyesületekben, amelyeket egyre több gyermekotthonból látogatnak a sportszerető fiúk és lányok egyaránt, így a sporton keresztüli integráció is működik. Ilyen integrált edzések már megtalálhatók Budapesten és Kecskeméten is.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK