Gyermekotthonok közötti Teqball Kupa – 2022. április

Első alkalommal szerveztük meg az otthonok közötti kupát, amelyre az ország minden részéről érkeztetek sportszerető gyerekek.

A Gattyán Alapítvány elkötelezett a tekintetben, hogy a Magyarországon élő, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek és fiatalok számára biztosítsa többek között a rendszeres sportolás, testedzés lehetőségét. Ezen cél elérése érdekében az Alapítvány az elmúlt években a bentlakásos gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények részére országszerte 70db Teqball asztalt és kiegészítő sporteszközökből álló sportcsomagokat adományozott.


Az otthonokba szállított TEQ asztalok nagyobb kihasználtsága érdekében az Alapítvány egyre több otthonban biztosít edzőt, aki folyamatosan tart képzéseket és mozgatja, fejleszti a gyerekeket, hogy hosszútávon ösztönözze sportolásra és egészséges életmódra őket.
Ennek a folyamatosan zajló sportprogramnak volt az ékköve a két napos esemény, melyre az ország 9 megyéjéből, annak 14 intézményéből érkeztek gyerekek és nevelők egyaránt. A sporthétvége első napján egy közös Teqball edzésen mutathatták meg a gyerekek, hogy mennyit gyakoroltak és fejlődtek az otthonukban kihelyezett Teqball asztalokon. A gyakorlást profi Teqball animátorok segítették, így a jókedvű sportolás mellett minden gyermek látványosan fejlődött már az első napon. A verseny második napján mintegy 60 gyerek mérettette meg magát a páros Teqball versenyeken. Az első helyezésért vívott csata egy Playstation játékkonzolért ment, de a második és a harmadik helyezett sem ment haza üres kézzel. Egyik nagylelkű partnerünk, a DRK jóvoltából nagy értékű vásárlási utalványokkal ajándékoztuk meg őket.


Az esemény célja, hogy azon tehetséges gyerekek, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a Teqballal, lehetőséget kapjanak a fejlődésre. Célunk, hogy az I. Gyermekotthonok közötti Teqball Kupa hagyománnyá nője ki magát és évente többször kerülhessen megrendezésre, ezáltal folyamatos sportolásra ösztönözzük vele a gyerekeket.

Videó lejátszása

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK