Regionális Gyermekotthonok Közti Teqball Kupa – 2024. április 

Első idei Teqball rendezvényünk egy regionális kupa volt a keleti országrészben, Hajdúszoboszlón. Mint minden évben, ez alkalommal is igyekeztünk valamit újítani a programon, így ezúttal nem csak a Teqball- t, hanem egyéb Teq sportokat is kipróbálhattak a közeli gyermekotthonokból érkező fiatalok.  

A délelőtt folyamán összesen hat asztalon gyakorolhattak a résztvevők: három asztalon a Teqball edzés, két asztalon a Teqvoly és egy asztalon a “Teqnikás” ügyességi feladatok zajlottak. A nap első felében úgy osztottuk be a csoportokat, hogy az összes gyerek sorra kerüljön mindegyik asztalnál. Ennek köszönhetően egyrészt a gyakorlás is sokkal változatosabb volt számukra, másrészt könnyeben dönthettek a délutáni versenyekkel kapcsolatban.  

A közös ebéd után indultak ugyanis a megmérettetések mindhárom versenyszámban. Mindenki csak egy választott Teq sportban nevezhetett, de szerencsére a közel 70 gyerek között nagyjából egyenlően oszlott el a 3 terület iránt érdeklődők száma. A nap végén díjaztuk a Teqball, a Teqvoly és a Teqnikás verseny nevezőit is, illetve egy tartalmas tombola zárta az eseményünket. 

A reakciók alapján a gyerekek fáradtan, de elégedetten indultak haza az élménydús sportnapról. Bízunk benne, hogy a következő Teqball-al kapcsolatos programunkon is sokukkal újra találkozhatunk! 

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK