Gyermekotthon látogatás – Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ, Ménfőcsanaki fejlesztőház  – 2022. április

Ezúttal a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központhoz tartozó ménfőcsanaki fejlesztőházát látogattuk meg amelyben Alapítványunk jóvoltából egy gyerekeknek szánt sószobát hoztunk létre, ahol a kicsik játék közben gyógyulhatnak és erősíthetik az immunrendszerüket.

A só tisztítja a tüdőt és a hörgőket, emellett látványos fejlődést eredményez az allergiától vagy asztmától szenvedő gyerekeknél is. Rendszeres látogatásával jól kezelhető a szénanátha, a légcsőhurut, az arcüreggyulladás, a fülgyulladás és hangszálgyulladás és a hörghurut is. Kutatások szerint a sószoba segít a hiperaktív gyerekeknek is: enyhülhetnek vagy akár teljesen meg is szűnhetnek a koncentrációs és alvászavarok továbbá kiváló stresszoldó, és relaxáló hatással is bír.

A sószobában eltöltött idő alatt és azt követően is számos jótékony élettani hatás tapasztalható. Ezek a hatások elsősorban a Himalája sónak köszönhetőek, amiből a sószoba fala épült, valamint a benne lévő sóhomokozó, a sólámpák és egy speciális ionizátor folyamatosan sópárát juttat a levegőbe. Ennek köszönhetően a sószoba levegője por- és ingermentes, erősen antiallergén és antibakteriális hatású. 

Célunk egy olyan sószoba kialakítása volt, ahol a gyerekek jól érezhetik magukat és közben gyógyulhatnak és erősíthetik az immunrendszerüket.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK