Nyári szünidő Élménypályázat 2023.

Az idei évben első alkalommal hirdettük meg az Élménypályázatunkat, amely során nyári szünidei programokra pályázhattak a gyermekotthoni szakellátást nyújtó intézmények. Az elmúlt években nagyon sokszor hallottuk az intézmények munkatársaitól, hogy nagy segítség lenne számukra valamilyen táborozási lehetőség a gyerekek számára. Ennek nyomán úgy döntöttünk, hogy 2023-ban sort kerítünk a gyermekotthonban nevelkedő gyermekek minőségi nyaralásának a támogatására. A célunk az volt, hogy nekik is részük lehessen olyan különleges szabadidős élményekben, amely egyszerre okoz számukra örömet és segíti a felzárkózásukat.

A pályázat keretein belül bruttó 2 millió Forint összegű támogatásra jelentkezhettek a gyermekotthonok, amelynek a felhasználására sokféle opció állt rendelkezésükre. Összesen 21 intézmény küldte be a pályázatát, amelyek igen sokszínű programokat tartogattak. A beérkezett anyagokon érezni lehetett a gyermekotthonokban dolgozó felnőttek lelkesedését és motivációját is, hogy éljenek ezzel az egyedi lehetőséggel. Kifejezetten nehéz volt dönteni a jobbnál jobb programok között, így végül a korábban tervezett négy helyett, végül 7 nyertest hirdettünk ki.
A kiválasztásra került intézmények szünidei programja között szerepel külföldi nyaralás, színházi tábor, illetve több hazai helyszín is.

Bízunk benne, hogy a pályázattal nagyon sok örömteli pillanathoz és új ismeretek megszerzéséhez sikerül hozzájárulnunk, amelyek során az állami gondozott gyermekek is megtapasztalhatják a felhőtlen és minőségi nyaralás élményét!

NYERTES PÁLYÁZÓK:

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK