Nagycsaládosok támogatása – 2021. december

Amellett, hogy Alapítványunk fő fókuszában az állami gondoskodásban élő, hátrányos helyzetű gyermekek támogatása áll ezentúl igyekszünk, hogy a család, mint közösség, az élet és a nagycsaládosok is részesülhessenek adományainkból. Fontosnak tartjuk, hogy a családban élő gyerekek minél kevésbé érezzék a családokat szorongató szociális gondokat hiszen az egyre nehezedő élet a falusi szülők számára nem sok pénzügyi mozgásteret enged. Ennek enyhítésére tartós élelmiszerek és egyéb játékok adományozásával szerettünk volna némi terhet levenni a szülők válláról a karácsonyi időszakban.

Egy Tolna megyei kisközségben, Gerjenen jártunk, ahol három rászoruló családot látogattunk meg és adtunk át ajándékokat, amelyet nagy szeretettel fogadtak a gyermekek és szülők egyaránt.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK