Kömlődi Gyermekotthon-Játszótér átadása − 2023. május

Május elején ismét ellátogattunk a Komárom-Esztergom megyében található kömlődi Csodavilág Különleges Gyermekotthonba. Tavaly nyáron egy nagyon kellemes délutánt töltöttünk náluk, amikor egy közös bográcsozással avattuk fel az Alapítványunk adományát, egy 10 személyes kerti sütőt. Már akkor szóba került, hogy az udvarukon lévő játékok sajnos az évek alatt nagyon elhasználódtak és a biztonság érdekében mindenképpen újabb eszközökre lenne szükségük. A gyermekotthonban értelmileg akadályozott, különleges szükségletű gyermekek és utógondozói ellátásban részesülő fiatalok élnek, akiknek kiemelten fontos a szabadtéri mozgás lehetősége.

Mindezek ismeretében úgy döntöttünk, hogy Alapítványunk 2 millió forinttal támogatja egy új és korszerű játszótér létrehozását a gyermekotthonban. Örömmel tudtuk meg, hogy egy másik alapítvány is fontosnak érezte ezt az ügyet, ennek köszönhetően egy teljes játszótér kerülhetett kialakításra a gyermekotthonban. Ennek az átadására gyűltünk össze egy szép májusi délután, ahol a gyerekek egy nagyon kedves műsorral is készültek, ezáltal is ünnepivé téve a hangulatot. A vidám előadás után a gyerekek lelkesen birtokba is vették a játékokat, amelyek láthatóan nagyon jó szolgálatot fognak tenni a mindennapokban. Örömmel láttuk, hogy az otthonban lévő Teqball asztal is rendszeres használatban van, a fiatalok lelkesen be is mutatták a tudásukat.

Mindig nagyon szívesen látogatunk el Kömlődre, ahol egyszerre megható és örömteli látni a gyerekek őszinte lelkesedését és az ott dolgozók odaadó munkáját. Ezúttal is nagyon szép élményben és szíves vendéglátásban volt részünk, bízunk benne, hogy hamarosan ismért sort keríthetünk a személyes találkozásra.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK