Karácsonyi adományozás – 2021. december

A Gattyán Alapítvány idén karácsonykor is igyekezett mosolyt csalni a gyermekek és az áldozatos munkát végző nevelőik arcára egyaránt. Országszerte közel 5000 gyermek részesül a mintegy 50 millió forint értékű adományból, amellyel biztosak vagyunk benne, hogy szebbé tesszük és megkönnyítjük a gyermekotthonokban élők mindennapjait.

Ezúttal meglehetősen rendhagyó módon ajándékozzuk meg a gyermekotthoni központokat olyan formában, hogy a felajánlott pénzösszeg felhasználásáról az intézményvezetők, nevelők és a gyermekek közösen dönthetik el, hogy mi kerüljön a fa alá. Az ajándékigények felvétele után az Alapítvány be is szerzi azokat és mielőbb eljuttatja az otthon lakói számára.

Az Alapítvány kollégái személyesen látogattak el minden intézménybe országszerte, hogy a felajánlott összeget jelképesen is átadjuk az intézmények vezetőinek.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK