Hátrányos helyzetű gyermekek támogatása – Osztálykirándulás Esztergomban 2023.május

Az állami gondozott gyermekek támogatása mellett Alapítványunk rendszeresen segít hátrányos helyzetű fiataloknak is az oktatás, a sportolás vagy az élményszerzés területén. Az év elején egy szülő kérésére figyeltünk fel, aki a gyermeke osztálya számára igyekezett egy osztálykirándulást megszervezni. A salgótarjáni iskolába többségében olyan gyerekek járnak, akiknek a szülei számára az osztálypénz befizetése nehézséget jelent, illetve az iskola sem tudta volna a kirándulást finanszírozni. Az elszánt szülő azonban egy konkrét programtervet állított össze egy esztergomi kiránduláshoz, amelyhez kereste a támogatókat.
Alapítványunk úgy döntött, hogy a költségek egyik legjelentősebb tételét, a buszos szállítás kifizetését vállalja. Szerencsére egyéb támogatókat is sikerült bevonni, így május közepén sor kerülhetett a kirándulásra. A Salgótarjáni Általános Iskola Dornyay Béla Tagiskolájából összesen 40 gyermek és 5 felnőtt vehetett részt az egész napos programon, amely során Esztergomban meglátogatták a Bazilikát, egy múzeumot, illetve az élményfürdőt.

A kirándulás napján Alapítványunk is meglepte a csoportot egy kis ajándékkal a helyszínen, így örömmel láttuk, hogy a gyerekek a borús idő ellenére is izgatottan készültek a programokra. Bízunk benne, hogy nagyon sok szép élményben volt részük!

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK