Hátrányos helyzetű gyermekek támogatása – Nyírmihálydi Eszterlánc Óvoda 2023. október

Októberben ismét sor kerítettünk a családjukban nevelkedő, viszont hátrányos helyzetű gyermekek támogatására. Nyírmihálydi egy 2000 fős kis település Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyében, ahol a helyi óvodába járó gyerekek 99 százaléka hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzetű. Ez a gyakorlatban olyan súlyos problémákat jelent, hogy sok családnál nincs vezetékes víz vagy áram, a kicsik nem találkoznak az alapvető higiéniai szokásokkal sem, nem beszélve az élelmiszerek vagy a megfelelő öltözet hiányáról.

Az óvoda agilis és elszánt vezetője keresett meg minket, azzal kapcsolatban, hogy bármilyen segítség sokat jelentene a számukra abban az állandó szélmalomharcban, amelyet a minőségi ellátásért folytatnak. A látogatásunk során személyesen is megtapasztalhattuk azt az elkötelezett hozzáállást a munkatársak részéről, amelyről levelében is írt. Az óvoda nehéz helyzete ellenére, nagyon szép és rendezett környezetet teremt a gyerekek számára. Láthatóan nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy pótolják azokat a hiányosságokat, amelyek a gyerekek szociokulturális helyzetéből fakadnak.

Alapítványunk, az óvoda kéréseit figyelembe véve, tisztítószereket, játékokat, kézműves eszközöket, ágyneműket és édességeket tartalmazó csomagot adott át az intézménynek. Bízunk benne, hogy az óvoda munkatársainak és a gyerekeknek is sikerült örömet szereznünk az adományokkal, amelyek jó szolgálatot tesznek majd a mindennapokban.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK