Hátrányos helyzetű gyermekek támogatása – Bogáncsvirág Tanoda 2023. június

Június elején ismét egy olyan megkeresésnek tettünk eleget, amely a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására irányult. A Veszprém Vármegyében található, Berhida városában működő Bogáncsvirág Tanoda célja, hogy minél hatékonyabban segítse a település hátrányos helyzetű gyermekeit. A tanoda elkötelezett munkatársai az iskola után foglalkoznak a gyerekekkel, legyen szó akár tanulásról, kézműveskedésről vagy egyéb szabadidős programokról. Munkájukat pályázati forrásból biztosítják, amelynek a lehetőségei elég korlátozottak, ezért kerestek meg minket is, hiszen elmondásuk alapján bármilyen jellegű adomány nagy segítség számukra.
Ennek alapján Alapítványunk egy játékokból, kézműves eszközökből, tartós élelmiszerekből, illetve tisztítószerekből álló csomaggal ajándékozta meg őket. Emellett egy programmal is megleptük őket, amelynek a keretein belül a Paintball játékot próbálhatják majd ki a szünidőben.
Az érkezésünket izgatottan várták a gyerekek, akik egy kedves kis műsorral is készültek nekünk. Ezután természetesen sor került az ajándékok megtekintésére, amelyek, úgy tűnt, elnyerték a tetszésüket. A gyerekek lelkesen meséltek nekünk a tanodás programjaikról és a terveikről. Érezhető volt, hogy szívesen járnak a tanodába, ahol nagy szeretettel és figyelemmel foglalkoznak velük a pedagógusok. A tanoda munkatársai elmondták, nagy öröm számukra, hogy a hozzájuk járó gyerekeknek javultak az iskolai eredményei is. A tanulás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szabadtéri programokra is, igyekeznek minél több kirándulós programot szervezni a fiataloknak.
Örömmel járultunk hozzá a lelkes kis csapat további fejlődéséhez és élményeihez!

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK