Gyermekotthon látogatás – Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ – 2022. május

Szekszárdi látogatásunk remek hangulatban telt köszönhetően az intézményvezetőnek, aki rendkívül szívélyesen fogadott bennünket majd hosszan elbeszélgettünk a gyermekvédelemben szerezett tapasztalatokról, amelyben természetesen ő dominált az évtizedes gyermekvédelemben eltöltött múltjával.

A Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ négy egymástól különálló és működő szakmai egységből áll, melyek a megye 9 településén helyezkednek el és körülbelül 140 gyermek teljes ellátásáról gondoskodnak. Elmondásuk szerint a Gyermekvédelmi Központ fő és alapvető gondolata az, hogy „a gyermek kell, hogy a központban legyen”. Minden hozzájuk bekerülő gyermeknek megpróbálják megteremteni a lehető legelfogadóbb, biztonságosabb és családiasabb környezetet. Hitvallásuk szerint a Gyermekvédelmi Központban szolgálatot teljesíteni nem munka, hanem hivatás. Az itt dolgozó gyermekvédelmi szakemberek mind elkötelezettek abban, hogy a lehető legjobb tudásuk szerint lássanak el minden hozzájuk bekerülő, segítségre szoruló gyermeket, szeretettel állnak hozzájuk és támogatják, hogy normális testi, lelki és szellemi fejlődésen mehessen keresztül, azalatt az idő alatt, amíg náluk nevelkednek.

Támogatást ők is – sok más intézményhez hasonlóan – az informatikai eszközparkjuk fejlesztésében kértek, így az adomány elsősorban komplett asztali számítógépeket, laptopokat, nyomtatókat, hálózati switchek és operációs rendszerek tartalmazott, aminek nagy hasznát fogják venni a gyerekek és nevelők egyaránt.

Bízunk benne, hogy hamarosan újra eleget tehetünk kedves invitálásuknak és újra meglátogathatjuk őket valamelyik telephelyükön.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK