Gyermekotthon látogatás – Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola – 2022. május

Gyermeknap alkalmából meghívást kaptunk a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola bicskei telephelyén tartandó gyermeknapra.

A meseszép környezetben található otthon gyereknyüzsgéstől volt hangos. Légvár, kürtöskalács, sportjátékok és megannyi program szórakoztatta a gyerekeket ezen a gyönyörű nyári napon. A programok színesebbé tételére Alapítványunk szervezett egy Teqball bemutatót is, ami szerencsére odavonzotta a gyerekeket és aktívan részt vettek a Teq sportok kipróbálásában. Természetesen a sportág nem volt idegen számukra, hiszen saját Teqball asztallal rendelkeznek és korábban részt vettek az I. Gyermekotthonok Közötti Teqball kupán is, amely Budapesten került megrendezésre néhány héttel ezelőtt.

Az otthonban lakó gyerekek sportolási lehetőségeinek bővítése mellett a Gattyán Alapítvány nagy hangsúlyt fektet az oktatásuk, és ezen belül az ehhez szükséges eszközök biztosítására is – amelyekben folyamatosan hiányt szenvednek az intézmények – ezzel megkönnyítve a gyerekek és nevelők oktatásban való részvételét, illetve hatékonyságának növelését. Ennek érdekében laptopokat, pendrive-okat és okostelefonokat adományoztunk az intézménynek.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK