Teqball Sportprogram – 2024

Alapítványunk munkásságának egyik fontos pillére a Teqball Sportprogramunk, amelyet természetesen idén is folytatunk.

Az elmúlt évek alatt már közel 100 Teqball asztal adományoztunk az ország különböző pontjain található gyermekotthonoknak. A sportolást és az asztalok rendszeres használatát pedig több módon is igyekszünk előmozdítani. Jelenleg már Budapesten, Bicskén, Kecskeméten és Dunavecsén tartanak minden héten edzéseket a hivatásos edzők az otthonokban. Ennek köszönhetően egyre nagyobb sikerrel jár az a hosszú távú célunk is, hogy a sport iránt leginkább érdeklődő gyerekek a helyi Teqball egyesületekhez is csatlakozzanak, ahol további tapasztalatokat szerezhetnek.

Az edzéseken való részvételt különböző megmérettetések lehetőségével is igyekszünk motiválni, mint például az Alapítványunk által megrendezett Országos Gyermekotthonok Közti Kupák. Ezeket az alkalmakat mindig úgy szervezzük, hogy a gyakorlások és versenyek mellett legyen valamilyen szórakoztató program is. Idén is két ilyen eseményt tervezünk, amelyek népszerűsége szerencsére folyamatosan növekszik a gyerekek körében.

Emellett azoknak a fiataloknak, akikben a legerősebb a versenyszellem, a Magyar Teqball Szövetség által szervezett professzionális versenyeken is lehetőséget biztosítunk, hogy kipróbálhassák magukat. A hivatalos Teqball egyesületekhez történő igazolásukat is segítjük, így elmondható, hogy a gyermekotthonban nevelkedő fiatalok egyre több dobogós helyezést érnek el a különböző bajnokságokon.

A cikkben látható videóban a korábban említett helyszínek edzéseit örökítettük meg, amelyeken tapasztalható az a lelkesedés, amellyel a gyerekek a Teqball sporthoz viszonyulnak. Túlzás nélkül állítható, hogy olyan beszámolókat is kaptunk már a velük foglalkozó felnőttektől, hogy a gyerekek jó időben, akár 5-6 órát is kint játszanak a szabadban. Az edzőkkel való gyakorlás pedig határozottan növeli a motivációjukat, és így a sikerélményeik számát.

Őszintén reméljük, hogy ez a lelkesedés egyre több gyermekre lesz hatással és így a rendszeres sport minden pozitív velejárójával gazdagodhatnak!