Teqball asztal adományozása – 2024. április

Áprilisban egy újabb Teqball asztalt adományoztunk egy gyermekotthonnak. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Gyermekvédelmi Központhoz tartozó Aranyhíd Speciális Gyermekotthon Izsófalván található. A speciális otthonban olyan tizenévesek nevelkednek, akik disszociális viselkedésük miatt nehezen tudnak beilleszkedni a társadalomba, agresszívak vagy szerhasználók. Számukra különösen fontos, hogy mozgással tudják levezetni az energiáikat, ezért is jelezte az otthon vezetője még a tavalyi konferenciánkon, hogy nagyon örülnének egy Teqball asztalnak.
A jó idő beköszöntével természetesen örömmel tettünk eleget a kérésnek. Az asztalt személyesen vittük el az otthonba, ahol a fiúk rögtön ki is próbálták az új szerzeményt. Lelkesen kezdtek el gyakorolni és úgy hallottuk, hogy azóta is rendszeres használatban van az asztal, az egy héttel későbbi Gyermekotthonok közti Regionális Teqball Kupán is részt vettek.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK