Teqball asztal adomány Kemestaródfa Önkormányzatának – 2022. július

A Gattyán Alapítvány kiemelten fontosnak tartja a gyermekek  egészséges életmódra való nevelését azon belül a rendszeres testmozgást, amely a testi és mentális egészséget egyaránt támogatják.

Alapítványunk remek kapcsolatot ápol az összes gyermekotthoni központtal országszerte és ezen kapcsolatrendszeren keresztül jutottunk el az aprócska határszéli településre, ahol a helyi sportéletet kívánjuk felpezsdíteni egy Teqball asztallal adományozásával. A településhez közel több gyermekotthoni telephely is működik, illetve rendszeresen táboroztatnak gyerekeket a községben, akik a környékbeli gyermekotthonokból, illetve Ausztriából érkeznek.

Kemestaródfa, egy kicsi, viszont annál békésebb település a nyugati határ közelében. A polgármester elmondása szerint az elhelyezkedésüknek is köszönhető, hogy egyre több nagyobb vállalkozás telepedett meg náluk az elmúlt időszakban. Természetesen ez eredményezi a falu lakosságának növekedését is, hiszen egyre több munkavállaló költözött oda a családjával. Egyre több gyermek nő fel ebben a nyugodt környezetben, ahol a falu vezetése is törekszik rá, hogy minél több szabadtéri tevékenységet biztosítson számukra. A Teqball sport számukra nem volt idegen, ismerték az eszközt és a polgármester mellett több helyi lakos is nagy rajongója a sportágnak.

Az asztal átadását egy igazán ünnepélyes alkalommá tették, hiszen a helyi közösség egyik fontos eseményén, a falunapon került rá sor. A hivatalos átadást a Teqball instruktorok bemutatója követte, amely során a pontos szabályokat és más Teq sportokat is megismerhettek az érdeklődök. A nagy meleg ellenére rögtön akadtak lelkes gyakorlók a lakosság köreiből. A falu vezetőjének és lakóinak nyitottságát és aktivitását látva, biztosak vagyunk benne, hogy ezúttal is jó helyre került egy újabb sporteszköz.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK