Sporttámogatás – 2024. február

Alapítványunkhoz az év elején érkezett egy megkeresés az Eger SE labdarúgó egyesülettől, az egyik fiatal focistájukkal kapcsolatban.  A 15 éves fiatal, aki gyermekotthonban nevelkedik, évek óta jár a sportegyesülethez. A vele foglalkozó szakemberek szerint amellett, hogy tehetséges, említésre méltó az elkötelezettsége is, ahogy a sporthoz viszonyul. Egy héten több alkalommal is jár edzésre, és annak ellenére, hogy ez 1 órás buszozást jelent számára oda-vissza, soha nem hiányzik a tréningekről. 

Alapítványunk számára mindig is kiemelten fontos volt, hogy előmozdítsuk a fiatalok egészséges és sportos életre nevelését, ahogy a tehetségek támogatása is. Természetesen örömmel tettünk eleget a megkeresésnek és vállaltuk, hogy a jövőben rendszeresen segítjük a fiatal sportkarrierjét. Amellett, hogy Alapítványunk vállalja a havi tagdíja befizetését, új Nike focicipőt, lábszárvédőt és sporttáskát adtunk át neki a személyes találkozás során. A lelkes focista eddig szemüvegben játszott, de annak érdekében, hogy biztonságosabb és kényelmesebb legyen számára a sport, a későbbiekben a kontaktlencséje vásárlását is intézzük neki.

Bízunk benne, hogy az Alapítványunk által biztosított segítségnek köszönhetően, az ifjú tehetségnek még több öröme telik a sportban, amelyhez ezúton is sok sikert kívánunk neki!

Az EGER SE cikke a támogatásról itt olvasható.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK