Regionális Gyermekotthonok Közti Teqball Kupa – 2023. szeptember

A tavalyi évhez hasonlóan a Gattyán Alapítvány ismét a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonábanszervezte meg a nyár utolsó regionális Teqball tornáját. Fantasztikus környezetben, több mint 25 gyerek vett részt a délelőtti Teqball ügyességi feladatokon. Ez alkalommal először, egyedülálló módon lehetőséget biztosítottunk az óvodás korosztály számára is, hogy profi Teqball edzőkkel karöltve labdakészséget fejlesszenek. A labdás gyakorlatok után egy közös gyrosozással töltődött fel a gyereksereg a délutáni versenyre készülve. Láthatóan a profik hatása egyre jobban érződik a lelkes fiatalokon, mert többen nagyon tudatosan inkább kevesebbet ettek, hogy a versenyen 100 százalékos teljesítményt tudjanak nyújtani.

Az ebéd után a „nagyokat” két csoportba osztottuk és két profi asztalon zajlottak a csoportmeccsek. A legjobb négy csapatba két bicskei páros, egy páros a szátoki gyermekotthonból és egy páros a dunavecsei gyermekotthonból kvalifikálta magát. A döntő egy házidöntőre sikeredett a két bicskei csapat között, ahol egy végletekig kiélezett csata után vehették át a gyerekek a díjakat. Fantasztikus volt látni, hogy minden egyes gyerek önmagához képest mennyit fejlődött és azt is, hogy a döntőn igazi szurkolást láthattunk a nézőktől.

A Gattyán Alapítvány köszöni a bicskei gyermekotthonnak a fogadtatást és minden kísérőnek, nevelőnek a segítséget, akik elhozták a vidéki gyerekeket a versenyre. Nagyon örültünk, hogy egy újabb remek napot tölthettünk el a gyerekekkel, sporttal és jókedvvel telve!

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK