Pályázati támogatás – 2023. augusztus

Idén tavasszal egy pályázati lehetőségre hívta fel alapítványunk figyelmét a Crane ChemPharma&Energy vállalat hazai szervezete, a XOMOX Magyarország Kft. Az amerikai anyavállalat számára evidens, hogy a létrehozása óta támogatja a társadalom különböző rászoruló csoportjait. Az idők folyamán alapítványuk célcsoportjai kifejezetten az özvegyek és a gyerekek lettek, nekik igyekeznek minél többet segíteni szervezett formában.

A hazai leányvállalat előtt nemrég nyílt meg a lehetőség, hogy hazai szervezeteket is tudjanak segíteni, így az idei évben a Gattyán Alapítvány is kiválasztásra került, mint jelölhető alapítvány. A pályázatok elbírálása után nagy örömmel fogadtuk, hogy az amerikai döntéshozók is érdemesnek találták a szervezetünket a támogatásra, ennek köszönhetően alapítványunk 5000 dolláros pályázati támogatást nyert el.

A hivatalos díjátadóra Székesfehérváron került sor, ahol megismerkedhettünk a többi kiválasztásra került szervezettel és a munkásságukkal. Az ünnepi rendezvényen mind az 5 nyertes pályázónak lehetősége nyílt bemutatkozni, illetve ismertetni, hogy mire használják fel az elnyert összeget. Alapítványunk a rendelkezésre álló plusz forrást a gyermekotthonokban élő fiatalok drogprevenciós programjára, szexuális edukációjára, illetve a hátrányos helyzetű gyermekek oktatására fordítja. Emellett a pályázati összeget kiegészítve, egy saját tehetséggondozó ösztöndíjat is alapítunk a gyermekotthonokban nevelkedő tehetségek részére.

Ezúton is köszönjük a Crane Alapítvány nagylelkű támogatását és elköteleződését az állami gondozott gyermekek sorsa iránt!

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK