Gyermekotthon látogatás – Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ, Mónosbéli Gyermekotthon – 2022. április

Mónosbéli látogatásunk alkalmával 15db vadonatúj smart televízióval leptük meg a gyerekeket, amelyek a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ irányítása alá tartozó gyermekotthonok és lakásotthonok között kerül szétosztásra.

Egy kellemes beszélgetés keretein belül röviden megismerkedhettünk az intézmény szervezeti felépítésével, a szakmai programokkal és nevelési tevékenységgel. Találkoztunk gyerekekkel és nevelőkkel egyaránt így egy rövidke bepillantást nyerhettünk a nevelésre bízott gyermekek és fiatalok életbe, szabadidős tevékenységükbe, aminek köszönhetően egy objektív képet kaphattunk munkájukról, bemutatva sikereket és nehézségeket is.

Nagy meglepetésünkre az otthonban lakó tehetséges gyerekek készültek számunkra egy előadással is, ami egyben nagyon megható és megindító volt.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK