Mozis Élménynap – 2024. június

Június közepén egy élményekkel teli szombatra invitáltuk meg a gyerekeket az ország különböző gyermekotthonaiból. A Mozis Élménynap elnevezésű rendezvényünket Budapesten, a Lurdy Házban szerveztük meg, ahol egyszerre állt rendelkezésünkre egy rendezvényhelyszín és mozi is.

Az eseményre összesen 22 gyermekvédelmi- és gyermekotthoni központból érkezett a 300 résztvevő, akik a napot játékkal kezdhették. Tekintve, hogy ezzel a programmal kifejezetten a 12 és 18 év közötti fiataloknak szerettünk volna kedvezni, ezért a jelenlévők olyan eszközöket próbálhattak ki, amelyek az érdeklődésüknek megfelelőek. A délelőtt folyamán, többek között, folyamatosan használatban volt a csocsó, a darts, a boxgép, a felfújható szumó mellett, az autós szimulátor és az igen nagy népszerűségnek örvendő rulett asztal is.

A közösen eltöltött finom ebéd után pedig következett a mozizás. A fiatalok két film közül választhattak: a legújabb Bad Boys és A kaszkadőr című akcióvígjátékok egyaránt lelkes közönségre tettek szert. A teljes mozis élmény érdekében minden résztvevő egy popcorn-üdítő menüvel szórakozhatta végig a filmeket.

Úgy tapasztaltuk, hogy a gyerekek nagyon élvezték a programot, amely remélhetőleg egy igazán emlékezetes és élvezetes élmény marad számukra.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK