Kert pályázat 2023.

Alapítványunk több lehetőséggel is igyekszik segíteni idén nyáron a gyermekotthonoknak, hogy minél tartalmasabban tölthessék a szünidőt. Az Élménypályázatunk után, meghirdettük a Kert Pályázatot is, amelyben az intézményeket a közösen, szabadban eltöltött együttlétre szerettük volna ösztönözni. Ennek a pályázatnak a célja az volt, hogy előmozdítsuk a gyermekotthonok kertjeinek az aktív használatát és megszépülését, mindezt természetesen az ott élő gyermekek bevonásával. A kert művelése egyszerre segítheti a gyermekek közösséghez és a környezethez való kiegyensúlyozottabb kapcsolódását. A pályázat keretein belül 200 000 Ft támogatásra jelentkezhettek az intézmények, amelyeket saját döntésünk alapján használhatnak fel a rendelkezésükre álló kertek megmunkálására.

A beérkező pályázati anyagokból látszódott, hogy szerencsére a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt van igényük a közvetlen környezetükkel való foglalkozásra, legyen szó virágültetésről, magaságyásokról vagy veteményesekről. Bár bízunk benne, hogy a kertészkedés lehetősége is elég motivációt jelent a csoportok számára, a pályázaton belül egy versenyt is hirdettünk. Alapítványunk munkatársai szeptember végéig megtekintik a közös kertészeti munkák eredményeit és a három, legszebbnek ítélt kert dolgos csapatai külön nyereményben is részesülnek.

Reméljük, hogy a gyerekek élvezni fogják a kertészeti munkákat, amelyek során jobban kötődhetnek a természethez és megtapasztalhatják a befektetett munkának a megtérülését.

Részletes pályázati kiírás

A kiválasztásra került 10 intézmény:

1. Gyermekvédelmi Központ Baranya Vármegye

2. Gyermekvédelmi Központ Bács-Kiskun Vármegye

3. Gyermekvédelmi Központ Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye

4. Gyermekvédelmi Központ Heves Vármegye

5. Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye

6. Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola Budapest

7. Gyermekvédelmi Központ Pest Vármegye

8. Gyermekvédelmi Központ Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye

9. Gyermekvédelmi Központ Tolna Vármegye

10. Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Vas Vármegye

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK