Kert Pályázat 2023. – Különdíjasaink

A nyár folyamán, ősz végéig sikeresen lezajlott a Kert Pályázatunk, amelynek keretein belül 10 gyermekotthoni központ szépíthette meg a környezetét. A személyes megtekintésnél láttuk, hogy az otthonok nagyon örültek a lehetőségnek, hogy a saját igényeik szerint foglalkozhatnak a kertjükkel. Ennek jegyében nagyon vegyes célokra használták fel a 200 000 Forintos keretet. A legnépszerűbb magaságyások mellett, veteményesek, gyümölcsösök, virágoskertek és még egy fóliasátor is kialakításra került. A pályázat fontos célja volt, hogy a nevelők a gyerekeket is bevonják a munkálatokba, amely által remélhetőleg jobban megbecsülik és óvják a környezetüket. A beszámolók tanulsága szerint, mindenhol voltak olyan lelkes fiatalok, akik valóban örömmel vettek részt a kertészeti tevékenységekben.

 Az erőfeszítéseiket még külön is díjaztuk, az első három helyezett pénzjutalomban részesült, amelyet szabadon felhasználhatnak bármilyen élményre vagy eszközre.

Az első három helyezett intézmény kertészeti csapata:

I.helyezett: Gyermekvédelmi Központ Bács-Kiskun Vármegye-Dunavecsei Szakmai Egység
   Nyeremény: 100 000 Ft

II.helyezett: Gyermekvédelmi Központ Pest Vármegye-Szivárvány Speciális Gyermekotthon
    Nyeremény: 70 000 Ft

III.helyezett: Gyermekvédelmi Központ Heves Vármegye-Szitakötő Lakásotthon és Fátyolka Lakásotthon
     Nyeremény: 50 000 Ft

Ezúton is köszönjük minden kertészkedésben részt vevő felnőtt és gyermek munkáját, reméljük, hogy még sokáig fogják tudni élvezni az idén elkészült munkájuk gyümölcsét!

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK