Karácsonyi ajándék – 2023. december

Alapítványunk egyik legfőbb célja, hogy az egész év folyamán segítsük az állami gondozott gyermekeket, ettől függetlenül természetesen a karácsonyi ajándékra is igyekszünk minden alkalommal kellő figyelmet fordítani.

Annak köszönhetően, hogy az év folyamán folyamatosan kapcsolatban vagyunk az intézményekkel, tudjuk, hogy ez az időszak milyen sűrű számukra. Emiatt tavaly úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk egy sokadik programot ajándékozni a zsúfolt decemberben, így a karácsonyi rendezvényünket áttettük a Farsangi időszakra. A visszajelzések alapján, nagy sikernek örvendett ez az újítás, ezért folytatva ezt a hagyományt, 2023-ban is a “Farsang az új Karácsony!”.

2024. februárjában ismét szervezünk egy nagyszabású rendezvényt, ahova az ország összes állami fenntartású gyermekvédelmi- és gyermekotthoni központjából érkeznek majd a gyerekek.

Emellett a karácsonyi ajándékunk részeként egy több száz IT eszközökből álló adománnyal is meglepjük idén az intézményeket, amelyet a Docler Holding Cégcsoport felajánlásával tudunk megvalósítani. Az otthonokban általában régebbi eszközöket használnak, az újabb gépek beszerzésére nem igazán tudnak forrást biztosítani. Cégcsoportunk rendelkezésére álló készletének köszönhetően asztali gépekkel, laptopokkal, telefonokkal és televíziókkal is segítjük az intézményeket.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK