Karácsonyi ajándék – 2022. december

Alapítványunk minden évben igyekszik olyan karácsonyi ajándékkal meglepni a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekeket, amely nem csak az ünnepi időszakra szól. Az egyik fő célkitűzésünk, hogy valóban jól tudjunk segíteni az intézmények munkatársainak és ellátottjainak.

Nagy öröm volt számunkra, hogy az idei év folyamán lehetőségünk nyílt az ország összes gyermekotthoni- és gyermekvédelmi központjába személyesen ellátogatni. Ezeknek a közvetlen találkozásoknak, benyomásoknak a tapasztalatait is figyelembe vettük, mikor az idei ajándékunkat összeállítottuk.

Ez alkalommal úgy döntöttünk, hogy a karácsonyi adományunk során inkább az élményekre helyezzük a hangsúlyt, amelyek megszerzéséhez két különböző módon is hozzájárulunk. Tudjuk, hogy a Karácsony egy különösen sűrű időszak az intézményeknek, mivel a legtöbb adomány és felajánlott program is erre az időszakra koncentrálódik. Éppen ezért arra jutottunk, hogy a mi ajándékunk olyan legyen, amely akkor is felhasználható, amikor már nincs ünnep.

Ennek jegyében az egyik ajándékunk egy nagyszabású rendezvény lesz az ország egyik legnépszerűbb játszóházában az Elevenparkban, Budapesten. Az esemény különlegessége, hogy nem Karácsonykor tartjuk, hanem a farsangi időszakban. A “Farsang az új Karácsony” jegyében egy hamísitatlan farsangi ünnepséget szervezünk fánkkal, jelmezversennyel és nagyon sok vidámsággal. A rendezvényre több száz gyermeket várunk az ország minden részéről.

Emellett a másik ajándékunk is kifejezetten az élményekre koncentrál. Minden gyermekotthonnak belépőket ajándékoztunk olyan helyekre, amelyet a gyerekek szeretnek, úgy mint például állatkert, cirkusz, mozi, kalandpark, paintball, stb. Igyekeztünk figyelembe venni az intézmények földrajzi elhelyezkedését, ezért mind a 29 intézmény egyéni listát kapott a belépőkről, annak érdekében, hogy minél kevesebb kényelmetlenséggel járjon számukra a programra eljutni. Fontos szempont volt, hogy a kiosztott, több mint 1770 db jegyet a következő év folyamán lehet felhasználni, amikor esetleg nehezebben tudnának szabadidős programot biztosítani a gyermekeknek.

Bízunk benne, hogy mindkét lehetőséggel segítünk abban, hogy az állami gondozott gyermekeknek is igazán szép Karácsonyuk és élményekkel teli éve legyen jövőre!

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK