IV. Gyermekotthonok Közti Országos Teqball Kupa – 2023. december

Alapítványunk december elején, immár negyedik alkalommal, ismét megszervezte az országos Teqball versenyt, kifejezetten állami gondozásban élő gyermekek számára.

A kétnapos kupára közel 50 résztvevő érkezett, akiknek igyekeztünk az izgalmas versenyek mellett, szórakoztató kikapcsolódási lehetőséget is biztosítani.

A szombati nap első fele a gyakorlásról szólt, ahol profik segítségével készülhettek a fiatalok a megmérettetésekre. Az eddigi években csak páros versenyeken játszhattak az érdeklődők, de ezen a kupán már egyedül is kipróbálhatták magukat. Az egyéni verseny csoportmérkőzései már az ebéd előtt elkezdődtek, így sokan még a finom falatok elfogyasztását is csak egy gyors feladatnak tekintették, hogy minél előbb visszatérhessenek a Teqball asztalok mellé. A nap végére természetesen az összes egyéni viadal lezajlott, és első alkalommal hirdethettük ki az egyéni kategória legjobb három helyezettjét.

Néhány újítás mellett, azonban azt megtartottuk, hogy a vidékről érkező csoportoknak ezúttal is Alapítványunk biztosította a szállást, a minél nyugodtabb felkészülés és tartalmasabb időtöltés érdekében. Az első nap fáradalmai után következhetett a jól megérdemelt szórakozás: a résztvevők az Aréna Plázában elfogyasztott vacsorájuk után, egy általuk választott moziélményre is a vendégeink voltak.

A tartalmas szombati nap után, a már jól megszokott vasárnapi menetrend következett. Délelőtt páros edzés, majd az ebéd után került sor az izgalmas egyenes kieséses versenyekre. A színvonalas mérkőzések után a győztesek természetesen nem mehettek haza üres kézzel: serleggel, éremmel, oklevéllel és DRK utalványokkal gazdagodtak. A tárgynyereményeken kívül, a legjobbakat az Infinity Teqball csapata leigazolja és a 2024-es Országos Bajnokságban versenyezteti őket, a Gattyán Alapítvány támogatásával.

A hétvége programját pedig a már elmaradhatatlan tombolával zártuk, hogy senki ne maradjon ki a jutalmakból. A visszajelzések alapján a fiatalok ezúttal is nagyon élvezték az eseményt, hiszen hazafelé készülődve még arról érdeklődtek, hogy mikor lesz a következő kupa. Bízunk benne, hogy az itt szerzett jó élmények is a további gyakorlásra ösztönzik őket és ezzel a lelkesedéssel térnek vissza a következő versenyre!