III. Gyermekotthonok Közti Országos Teqball Kupa – 2023.május

Immáron harmadjára invitálta meg egy sportos hétvégére a Gattyán Alapítvány az ország különböző területeiről a gyermekotthonokban nevelkedő gyerekeket, hogy összemérhessék Teqball tudásukat. A „szokásos” kétnapos hétvége első napja, rendhagyó módon, a közös edzésről szólt, melyet ismét profi sportanimátorok segítettek. Az ebéd után a gyerekek kísérőikkel részt vehettek a FTC – DVSC NB1-es mérkőzésén a Groupama Arénában, mely egy plusz ajándék volt az érkezőknek.

A vasárnapi napon már a versenyé volt a főszerep, ahol párokba rendeződtek az érkező gyerekek és három csoportban körmérkőzéseket játszottak. A rengeteg mérkőzés után, egyenes kieséses rendszerben kezdték meg a verseny délutáni szakaszát, melyet végig a Magyar Teqball Szövetség bírói vezettek le.

A versenyen tarolt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon, akik elvitték mind a három dobogós helyezést. Edzőjük egyébként nem más, mint az utógondozásban élő Jurkiewicz Tamás, aki másfél évvel ezelőtt szeretett bele a Teqball-ba, jelenleg már leigazolt versenyzőként lelkesen és elhivatottan adja át tudását a fiatalabb generációnak az otthonban.

A következő időszakban két regionális versenyt tervezünk, majd az év második felében újra várjuk az ország bármely régiójából az érdeklődő gyerekeket a soron következő IV. Gyermekotthonok Közti Teqball Kupára.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK