II. Gyermekotthonok Közti Országos Teqball Kupa – 2022. november

Alapítványunk – idén már másodjára – rendezte meg a Gyermekotthonok Közti Országos Teqball kupát november 19-20. között. Az első áprilisi országos verseny és a három regionális verseny után a sportszerető gyerekek már nagyon várták, hogy újra megmérettessék tudásukat. Az eseményre több, mint 10 intézményből érkeztek 14-18 év közötti fiúk és lányok, így ismét egy fantasztikus hétvégét töltöttünk együtt.

A szombati nap a felkészülésről és a gyakorlásról szólt. Profi sportanimátorok segítették a gyerekek játékát, 8 Teqball asztalon 4-4 csoportban gyakoroltak különböző versenyszituációkat. Ezen a tematikus gyakorláson még több „Teqnikát” tudtak elsajátítani a gyerekek, akik alig akarták abbahagyni a gyakorlást.

A messziről érkezőket egy közeli hotelban elszállásoltuk, a budapesti intézményekből érkező gyerekeket pedig vasárnap reggel ismét vártuk vissza a Teqball Arénába.

A vasárnapi nap a névre szóló mezek kiosztásával kezdődött, így már az elején mindenki kapott egy örök emléket, amiben sportolhatott és később haza is vihetett magával. Mint a legtöbb versenyen, itt is csoportokba sorsoltuk a gyerekek, ahonnan körmérkőzések után jutott tovább a legjobb 4-4 játékos és kvalifikálta magát a legjobb 16 páros közé. A legjobb 8 páros játékost a Gattyán Alapítvány meglepte egy-egy meghívott vendéggel. A vendégek nem mások voltak, mint az Exatlon Hungary korábbi évadának versenyzői. A nyolc Exatlonista beállt a gyerekek mellé, mint edző és segítette a párosokat tanácsokkal és buzdította őket a verseny alatt.

A versenyen az első három helyezett párost díjaztuk érmekkel, oklevelekkel, kupákkal és nyereményként DRK vásárlási utalványokkal. A felsorolt nyeremények mellett a legjobban annak a lehetőségnek örültek a gyerekek, hogy az első három helyezett párost az Infinity Teqball leigazolta, így a 2023-as évben már profi Teqball versenyengedéllyel vehetnek részt az országos bajnokságon. Ennek költségeit (utazás, regisztrációs díj, versenyzői költségek) a Gattyán Alapítvány fogja finanszírozni.

1. helyezett páros: Bangó Dominik – Fodor Gábor (Budapest)
  2. helyezett páros: Bangó Martin – Balázs Richárd (Budapest/Kecskemét)
  3. helyezett páros: Lakatos Kevin – Bóni Róbert (Bicske)

Számunkra öröm volt látni, hogy minden gyermek önmagához képest rengeteget fejlődött és jókedvűen, a versenyszellemtől hajtva élték meg ezt a két Teqball napot. A verseny végére profi Teqball játékhoz méltó színvonalú mérkőzéseket láthattunk és reméljük, hogy a jövőben ez a sport iránti szeretetük egyre csak erősödni fog.