Hátrányos helyzetű gyermekek támogatása – Mikulás csomagok a Dr. Ámbédkar Iskola részére 2023. december

Alapítványunk már több alkalommal segítette a miskolci Dr. Ámbédkar Iskola működését, hiszen a célkitűzésüket nagyon fontosnak tartjuk. Az intézmény olyan második esély típusú Iskola, ahol a diákoknak igyekeznek olyan tanulási lehetőséget biztosítani, amelynek köszönhetően valós esélyük nyílhat kitörni a mélyszegénységből. Olyan módon közelítenek a diákokhoz, akiknek jól ismerik a szociokulturális hátterét, amely egyedülálló és minden munkatárson érezni az igazi elkötelezett hozzáállást. Az iskolában mind emberileg, mind szakmailag megbízható oktatásban részesülhetnek a diákok, akiknek sokszor egy második otthonként is szolgál az intézmény.

Az elismerésre méltó tevékenysége ellenére az iskola minimális állami támogatásra jogosult, a működésük legnagyobb részét támogatásokból fedezik. Ettől függetlenül igyekeznek a diákjaikkal a jelesebb ünnepeket megtartani, ebben nyújtott Alapítványunk decemberben segítséget. Az iskola kérésének eleget téve, 50 db Mikulás csomagot adtunk át részükre, amelyeket egy jó hangulatú, közös eseményen kaptak meg a fiatalok.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK