Hallgatói ösztöndíj – Kodolányi János Egyetem 2024. február

Alapítványunk már több éve támogatja a gyermekotthonban nevelkedő fiatalok továbbtanulási céljait. 2021. óta együttműködünk a Kodolányi János Egyetemmel, ahol a fiatalok akár felsőfokú szakképzést, akár alapképzést is választhatnak a tanulmányaik folytatásához. A célunk természetesen, hogy a hátrányos helyzetből induló fiatalok, a nehézségeik ellenére, ugyanolyan esélyekkel indulhassanak a továbbtanulás területén. Éppen ezért mindig örömmel vesszük, ha újabb szakellátásban nevelkedő fiatal jelzi, hogy élne ezzel a lehetőséggel.

Idén februárban a budapesti Bokréta Gyermekotthoni Központ egyik utógondozott fiatalja nyert felvételt egy keresztféléves képzésre Közösségszervezés alapszakon. Vele együtt jelenleg négy lelkes ösztöndíjasunk van, akik szorgalmasan haladnak a tanulmányaikkal.

Ezúton is nagyon sok sikert és kitartást kívánunk az elhivatott ifjú hölgyeknek, akiket igyekszünk mindenben segíteni az egyetemi éveik alatt!

Egyúttal reméljük, hogy a jövőben egyre több utógondozott fiatal dönt a továbbtanulás mellett és megragadja az Alapítványunk által felajánlott esélyt.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK