Hallgatói ösztöndíj – Kodolányi János Egyetem 2023. szeptember

Alapítványunk immár harmadik éve támogatja a gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok felsőfokú tanulmányait, a Kodolányi János Egyetemen megvalósuló képzések bármelyikén. Célunk, hogy a hátrányos helyzetből induló fiatalok, a nehézségeik ellenére, ugyanolyan esélyekkel indulhassanak a továbbtanulás területén. Az elmúlt évek egyik legfontosabb tapasztalata, hogy az egyik legbiztosabb kitörési lehetőség számukra a minőségi oktatás lehet. A tanulás által megszerzett tudás nem csak olyan sikerélményekhez juttathatja őket, amelyek az egészséges önbizalmukat növeli, hanem a munkaerőpiacon való elhelyezkedést is lehetővé teszi számukra.

A most szeptemberben induló félévben három ösztöndíjas hallgatónk kezdte meg a felsőoktatási tanulmányait az egyetem alapképzésein. Közülük ketten az elmúlt két évben sikeresen elvégezték a felsőfokú szakképzést, amelynek folytatásaként az adott szak BA képzésére is felvételt nyertek. Az idén csatlakozott új hallgató pedig Gazdálkodási és menedzsment szak alapképzésén kezdhette meg a tanulmányait.

Nagy öröm számunkra, hogy mindhárom fiatal hölgy igazán elkötelezett és motivált a tanulmányait és a jövőjüket nézve. Alapítványunk igyekszik a sikeres előmenetelüket mindenben támogatni, legyen szó akár saját laptopról, akár egyéb felmerülő igényekről.

Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő években egyre több hasonlóan lelkes és agilis fiatalnak segíthetünk a céljaik elérésében!