Gyermekotthonok közti Regionális Teqball Kupa – 2022. szeptember

Szeptember elején három különböző helyszínen rendeztük meg a Gattyán Alapítvány Gyermekotthonok közti Regionális Teqball Kupát. Az idén áprilisban Budapesten megszervezett első Gyermekotthonok közti Teqball Kupa nagy sikernek örvendett a résztvevők között ezért került megszervezésre ezúttal regionálisan is, hogy minél több gyermeknek biztosítsuk a részvételi lehetőséget vidéken is.

Ennek megfelelően Bakonyoszlopon, az Eszterházy György Gyermekotthonban, Bicskén a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban és Hajdúszoboszlón egy helyi sportpályán kerültek megrendezésre az események.

A programok mindegyik helyszínen megegyeztek ahogy az is, hogy ezúttal nem csak versenyezni vágyó gyerekeket vártunk, hanem azokat is, akik érdeklődnek a Teqball iránt és szurkolni szerettek volna a társaiknak. Annak érdekében, hogy minél többen kipróbálhassák a sportot, a délelőtt folyamán profi Teqball animátorok és edzők gyakoroltak a gyerekekkel. A közös ebéd után pedig kezdődtek a versenyek, amelyek során a 14-18 közötti korosztályon kívül, külön mezőnyt biztosítottunk a 14 év alattiaknak és a 18 év felettieknek is.

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy mindegyik helyszínen igen komoly meccsekkel és nagyon ügyes versenyzőkkel találkozhattunk és az izgalmas hangulatot pedig csak fokozták a lelkes szurkolók. A sikerélmény mellett, az első három helyen végzett csapatokat kupával, éremmel és értékes Decathlon, illetve DRK ajándékutalványokkal jutalmaztuk. Az eredményhirdetések után pedig következett a nap másik leginkább várt eseménye: a tombolasorsolás, ugyanis a versenyregisztrációnál, az Alapítvány és a Teqball ajándékcsomagja mellé minden résztvevő kapott egy tombolajegyet. A nyerési esélyeit pedig mindenki tovább növelhette, ha helyesen töltötte ki a Teqball-kvízt. Ennek köszönhetően a versenyszellem a szurkolókban is jelen volt, akik így játékosan szerezhettek további ismereteket a Teqball sportról és a Gattyán Alapítványról.

A három rendezvényen együttesen több mint 200 gyermek vett részt az ország különböző gyermekotthonaiból és gyakorolta a Teqball-t. Bízunk benne, hogy minden jelenlévőnek szép élményben volt része és ennek köszönhetően minél több gyermeket sikerül mozgásra és egészségesebb életmódra ösztönöznünk. A tervek szerint novemberben Budapesten ismét megrendezésre kerül az országos Teqball kupa és reméljük, hogy ott is hasonlóan lelkes és elszánt versenyzőkkel és szurkolókkal találkozhatunk majd!

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK