Gyermekotthonból nemzetközi Teqball versenyző – 2022 október

Példaértékű, amit a bicskei gyermekotthonban élő Jurkiewicz Tamás elért a Gattyán Alapítvány és a Teqball segítségével.

Mint ismert, Alapítványunk a korábbi években több, mint 70 db Teqball asztalt adományozott állami gondozásban élő gyerekek számára az őket befogadó intézményeknek. Ennek keretén belül került Bicskére is asztal, ahol Tamás is megismerkedett a játékkal.

2022 áprilisában, az első országos Gyermekotthonok közti Teqball kupa alkalmával látták a szervezők először Teqballozni, illetve vették észre mennyire odaadóan és aktívan segít a versenyben társainak is. A verseny után Tamás lehetőséget kapott az „otthoni” teqballozáson kívül rendszeresen ellátogatni egy budapesti egyesület Teqball edzéseire is. Az Infinity Teqball családba hamar beilleszkedett és rendszeres résztvevője volt a nyár folyamán az edzéseknek. Az egyesület vezetői júniusban le is igazolták, így azóta Tamás már a Magyar Teqball Szövetség egyik versenyzője, így vehetett részt első magyarországi versenyén, melyet Hódmezővásárhelyen szerveztek.

Tamás karrierje ezzel nem állt meg, hiszen azóta is részt vesz az edzéseken, illetve ma már a nemzetközi Teqball igazolása is megvan, így a világban bármely hivatalos Teqball versenyén is elindulhat. Ezen felbátorodva, Tamás az Infinity Teqball színeiben, részt vett a 2022. szeptemberében megrendezésre került Krakkói Nemzetközi Teqball versenyen, ahol lengyel, román, ukrán, libanoni és kuvaiti versenyzőkkel is megmérkőzhetett.

A nemzetközi szereplésnek ezzel nem volt vége Tamás életében, hiszen a nemrégiben megrendezésre került, eddigi legnagyobb Teqball versenyen is részt vett, melynek Budapest adott otthont. Ezen a versenyen Tamás megszerezte első nemzetközi győzelmét is, ami példaértékű.

Bicskén, a gyermekotthonban idei év szeptemberétől már hivatalos edzéseket is tart az otthonban élő többi társának. Bízunk benne, hogy az alapítvány által támogatott sportprogram még sok hasonló fiatalt fog kinevelni és ezáltal hozzájárulni számukra egy teljesebb és egészségesebb életformához.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK