Gyermekotthonban nevelkedő fiatalok Teqball sikerei – 2024. április 

2024.04.20-21. között rendezték meg az idei MOL Országos Teqball Bajnokság 1.fordulóját Budapesten, a Ludovika Arénában. A versenyen öt olyan fiatal is volt, akik a Gattyán Alapítvány által ismerkedtek meg a Teqball-al és akiknek folyamatosan támogatjuk a fejlődésüket. Jurkiewicz Tamásról már korábban is írtunk, hiszen szorgalmával és tehetségével eddig is szép sikereket ért el a Teqball területén. Számos alkalommal indult már az Országos Bajnokságokon, a mostani megmérettetésen is kiváló eredménnyel szerepelt. Egyéniben az amatőr kategóriában a 3. helyet szerezte meg egy nagyon erős mezőnyben, párosban pedig most először próbálta ki magát a profik között, ami már önmagában óriási dolog. 

Fodor Gábor és Bangó Dominik szintén két olyan fiatal, akik a tavalyi évben már az OB összes fordulójára neveztek, reméljük, ez az idei évben sem lesz másképp. Az első fordulón párosban, a kifejezetten erős csoportjuk 2. helyén végeztek, ami nagyon szép eredmény. Egyéniben Gábor a későbbi győztessel került egy csoportba, aki ellen ugyan vereséget szenvedett, de másik ellenfelét könnyedén legyőzte, így itt is a csoportja második helyén zárta a versenyt. Bangó Dominiknak, többek között Jurkiewicz Tamás is az ellenfelei között volt, aki ellen nem tudott győzedelmeskedni, azonban a másik mérkőzését egy izgalmas döntő szettel nyerte meg.  

Két újoncunk is megismerkedett az OB világával: Palkó Roland és Szabó Milán az utánpótlás kategóriában indultak. Mindkét fiatal nagyon ígéretesen kezdte a versenyt, hiszen a legelső komoly bajnokságukon az 5. helyet sikerült kivívniuk. Milánnal kapcsolatban külön említésre méltó, hogy a hivatalos korosztály a versenyen 14-18 éves korig terjed, így külön kérelemmel indulhatott, hiszen még csak 13 éves. Elnézve a lelkesedését és kitartását, bízunk benne, hogy rá is még sok szép eredmény vár. 

Alapítványunk nevében szívből gratulálunk mindegyik fiatalembernek, akikre igazán büszkék vagyunk! Eredményeik több éve tartó kitartásuknak köszönhető, amellyel kétségkívül nagyon jó példát szolgáltatnak a gyermekotthonokban nevelkedő társaiknak. 

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK