Gyermekotthon látogatás – Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ – 2022. augusztus

Augusztus közepén ellátogattunk Zalaegerszegre is, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ székhelyére. Igazán egyedi fogadtatásban volt részünk, mert a gyermekotthon kis lakói mellett, a helyi sajtó képviselői is jelen voltak a találkozón. Az óvodások egy nagyon kedves műsorral is készültek, amely során igazán ügyesen adták elő a mondókákat és dalokat. A szereplésük mellett, még saját kezűleg készített ajándékokkal is kedveskedtek nekünk. A vidám fogadtatás után pedig az intézmény vezetője megmutatta a Gyermekotthont, amely az elmúlt időszakban jelentősen megszépült. A 40 fő befogadására alkalmas intézményben jelenleg a legkisebbek élnek, a kisbabák ellátásával foglalkozó különleges csoport mellett, óvodás korú gyermekek töltik meg élettel az otthont. Az intézményvezető, az itt dolgozókkal együtt, sokat tesz azért, hogy a kicsik minél otthonosabb környezetben élhessenek. Az adományunkból is gyerekbútorokat kértek, hogy tovább szépítsék a csoportokat.

Az intézmény jelenleg 200 gyermekről gondoskodik ezért természetesen figyeltek arra, hogy minél több telephelyüknek jusson az adományból. Ennek megfelelően többek között a nagykanizsai, a letenyei, a zalaszentgróti, illetve a Lentiben található szakmai egységeik is részesültek az adományunkból. Láthatóan nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekek minél otthonosabb és rendezettebb környezetben nevelkedhessenek, így a kért eszközök között szerepeltek gyerekbútorok, polcos szekrények, sarokkanapék, heverők, cipősszekrények, étkezőszékek, egy étkezőgarnitúra és egy gáztűzhely is.

Az adományok átadásáról készült felvétel az alábbi linken megtekinthető: