Gyermekotthon látogatás – Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ

A Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola egyik szakmai egységébe is sikerült ellátogatnunk augusztusban, hogy átadjuk az adományunkat. Az intézmény gyermekotthonainak vezetői úgy döntöttek, hogy ezúttal a kisebbeknek szeretnének kedvezni, így a választásuk egy játszótér megvalósítására esett. A Gencsapátiban található Gólyafészek Gyermekotthonban jelenleg 24 fő 3 és 18 év közötti gyermek mellett, 12 csecsemő és 3 anya is él a kisbabájával. A gyermekotthon egy nagyon szép és nyugodt környezetben van, nagy udvarral, azonban játszóterük eddig nem volt. Természetesen örömmel tettünk ennek a kérésnek is eleget, hiszen ennyi kisgyermek mellett nyilvánvalóan jó szolgálatot tesz bármilyen játékeszköz. Egy fészekhintával kombinált kétállású hintaállvány, egy bordásfal és egy Polyball tölcséres labdajáték került átadásra az Alapítványunk által.

Nagyon örültünk, hogy személyesen láthattuk a gyerekek boldogságát az új játékok birtokba vételekor. Reméljük, hogy minél több vidámsággal teli pillanatot sikerül szereznünk nekik a jövőben ezzel az adománnyal.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK