Gyermekotthon látogatás – Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ – 2022. július

Somogy megyei utazásunk alkalmával ellátogattunk a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központba is hiszen ebben a megyében két intézmény is részesült az egyenként másfél millió forintos adományunkból. Kaposvári szakmai egységükben, a Nyár utcai Gyermek- és Utógondozó Otthonban nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekek energiáit minél hasznosabban kössék le ezért kiemelt figyelmet kapnak náluk a zenei- és a sportfoglalkozások. A közös zenélésnek nagy hagyománya van náluk, a gyerekek és a felnőttek is lelkesen vesznek részt a gyakorlásban és esetenként még fellépéseket is vállalnak helyi rendezvényeken.

Adományunkkal is ezt a célt szerettük volna erősíteni ezért átadásra került többek között, egy gitárszett, egy dobfelszerelés, egy szintetizátor, egy keverőpult, egy Bluetooth hangszóró és különböző fa hangszerek. Megnézhettünk néhány videót is a fellépéseikről, amelyek után biztosak vagyunk benne, hogy nagyon jó helyre kerültek ezek az eszközök és gyakorta használatban lesznek.
Ezeken kívül a sportolási lehetőségeik bővítésére is gondoltunk így több sporteszközt is átadtunk számukra úgy, mint húzódzkodót, boxzsákot, boxkesztyűket, súlyzó szettet, csocsóasztalt, ping-pong szettet és 5db biciklit. Elmesélték, hogy gyakran járnak különböző kirándulásokra, például biciklitúrákra ezért nagyon örültek, hogy ezentúl még többen vehetnek majd részt ezeken a programokon. A csocsóasztal népszerűsége pedig nem is kérdés, mert rögtön el is kezdték a fiúk összeszerelni.

Egy igazán kellemes délutánt tölthettünk náluk, ahol nagyon figyelmes vendéglátásban volt részünk. Látható volt, hogy itt is egy olyan szakmai csapat dolgozik, akik szívvel-lélekkel végzik a munkájukat, hogy az ellátásukra bízott gyerekeknek minél többet tudjanak segíteni.  Szeretettel igyekeznek őket motiválni és lelkesen vesznek részt a közös programokban, legyen szó főzőversenyről, tehetségkutatóról vagy akár egy konyhakert létrehozásáról.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK