Gyermekotthon látogatás – József Attila Gyermekotthoni Központ – 2022. július

Adományainkkal a budapesti József Attila Gyermekotthoni Központba is megérkeztünk, bár igaz, hogy náluk az elmúlt időszakban egyébként is gyakran megfordultunk. A 18. kerületi Gyöngyvirág Gyermekotthonukban zajlott az Otthonkert projekt, amely során a hatalmas kertjüket igyekeztünk a permakultúra elveinek mentén megszépíteni. A közös munka során láttuk, hogy igen aktív közösségi élet zajlik náluk és igyekeznek minél több minőségi időtöltést biztosítani a gyerekek számára. Külön öröm számunkra, hogy a Teqball is egyre népszerűbb náluk. A Gyöngyvirág Gyermekotthonból több fiú is rendszeresen jár edzésekre, aminek meg is lett az eredménye hiszen az áprilisi Teqball Kupán dobogósok lettek.

A jelenlegi 1,5 millió forintos adományunkból leginkább a lakókörnyezetüket szerették volna szebbé tenni ezért szekrények, étkezőasztalok, székek és egy étkezőszett szerepelt a kéréseik között valamint néhány informatikai eszközzel is gazdagodtak így tabletek és fejhallgatók is átadásra kerültek.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK