Gyermekotthon látogatás – Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthon – 2022. június

Ellátogattunk a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok központjába is, hogy átadjuk nekik az adományainkat. Az igazán patinás épületben működik a különleges gyermekotthonuk, ahol a csecsemők és az óvodások élnek, így a kicsikkel való találkozás külön öröm volt számunkra. Az intézményvezető és az otthon vezetője lelkesen meséltek nekünk a mindennapi munkájukról és az ezzel járó kihívásokról is. Az adományokat igyekeztek úgy összeválogatni, hogy a gyerekeknek és a dolgozóknak is segítség legyen. Mivel minden korosztály megtalálható a tagintézményeikben, ezért többek között váladékszívó készülék, különböző sporteszközök, ágyneműk, bútorok és hűtőszekrények kerültek átadásra. Emellett tabletekkel, irodai eszközökkel, SSD kártyákkal és külső merevlemezekkel is hozzájárulhattunk a még hatékonyabb munkavégzéshez.

Az intézmény régóta biztosít otthont a fogyatékkal élőknek is, rájuk gondolva, speciális, erős székeket kértek az alapítványunktól. Az intézmény nemrég egy gyermekotthonok közötti tanulmányi versenyt is rendezett, amelyen több budapesti otthon gyermekei vettek részt nagy lelkesedéssel. Az igazgatóasszony elmondta, hogy nagyon jó hangulatban telt a verseny, amelyet a gyerekek és a közreműködő felnőttek is élveztek, ezért ebből a jövőben szeretnének hagyományt teremteni. A versenyen az első helyezett csapat tableteket nyert, amelyet szintén az alapítványunk ajánlott fel.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK