Gyermekotthon látogatás – Csongrád-Csanád Megye Dr. Waltner Károly Otthon, I-es számú lakásotthon – 2022. június

A Dr. Waltner Károly Otthon egy integrált intézmény, melyet szociális és gyermekvédelmi egységek alkotnak. Az Otthon alaptevékenysége, hogy teljes körű ellátást biztosítson az önmagukat ellátni nem, vagy csak korlátozott mértékben tudó értelmileg akadályozott gyermekeknek és felnőtteknek. 

Alapítványunk a gyermekvédelmi feladatokat ellátó egységgel ápol most már több éves kapcsolatot és juttat el adományokat részükre, így ezúttal is a makói gyermekotthonukat látogattuk meg. A lakásotthon azaz családi ház, Makó város központjától nem messze egy csendes lakótelepi övezetben helyezkedik el. Látogatásunk alkalmával az intézményvezető helyettes, az otthon vezető és néhány gyermek várt bennünket és vették át az adományt, amely főként praktikus háztartási eszközöket tartalmazott úgy, mint takarítógép, színes nyomtató, levegő fertőtlenítő, konyhai robotgépek, étkező bútor, de emellett a gyermekek kényelméről és szórakozási lehetőségeiről sem feledkeztünk meg így, hintaágyak és egy kerti medence is átadásra került.

A nevelők elmondása szerint a Covid helyzet alatt bevezetett online oktatás megsegítésére 2020-ban küldött laptopok „életmentő” eszközök voltak, amelyek a mai napig segítik az ott élő gyermekek oktatását. Ezt kiegészítve ezúttal is több laptopot adományoztunk részükre, hogy minden gyermek számára biztosítani tudják az oktatási anyagok elérésének lehetőségét.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK