Gyermekotthon látogatás – Cseppkő Gyermekotthoni Központ – 2022. július

Július végén sort kerítettünk a Cseppkő Gyermekotthoni Központ meglátogatására is, amely során átadtuk az adományainkat. A Rózsadomb tetején található központi épületük volt az egyik első olyan gyermekotthon az egész országban, amelyet már az építésekor, 1964-ben, erre a célra alakítottak ki. A hatalmas kerttel rendelkező intézmény területén a lakásotthoni csoportok mellett, 1989 óta az utógondozott fiatalok is egyedülálló körülmények között kezdhetik meg a felnőtt életüket. 8 különálló garzonlakás lett részükre kialakítva, ahol 24 éves korukig élhetnek amennyiben eleget tesznek a szükséges feltételeknek. 2016-ban tovább bővült az intézmény a békásmegyeri Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon integrációjával. A Cseppkő Gyermekotthoni Központ volt az életre hívója egy igazán különleges projektnek, a Varázscsepp Országos Tehetségkutató Versenynek, amelyet a gyermekvédelmi alap- és szakellátásban nevelkedő gyermekek, illetve utógondozásban nevelkedő fiatalok részére rendeznek meg. Immár több mint 10 éve szervezik meg a tehetségkutatót, ahol minden alkalommal nagy lelkesedéssel mutatják meg a tudásukat az ország gyermekotthonainak lakói.

Az intézményben emellett nagy figyelmet szentelnek arra, hogy a sport szeretetére neveljék és ösztönözzék a náluk élő gyerekeket, ezt tükrözte a kért adományok összetétele is. A különböző típusú labdák, hálók, ugrókötelek és foci minikapuk bizonyára gyakori használatban lesznek csak úgy, mint a szintén átadott társasjátékok, fejlesztő eszközök, függyőágyak. A gyerekek környezetét pedig sok új bútor és elektronikai eszköz teszi még szebbé és kényelmesebbé, mint például ágyak, asztalok, lámpák, étkezőszékek, polcok, függönyök, szőnyegek, étkészletek, mikrók és nyomtatók.