Farsang 2024. február

Február elején ismét megtartottuk a Farsangi rendezvényünket, amelyet 2023-ban hirdettünk meg, mint Karácsonyi ajándék. Mivel a gyermekotthonok életében a december a legsűrűbb időszak, ezért döntöttünk úgy, hogy a Karácsonyi rendezvényünket kissé eltoljuk, és Farsangi ünnepség lesz belőle. Az intézmények lelkesen üdvözölték ezt a döntést ezúttal is, hiszen így a gyerekeknek az év elején is lehetőségük nyílik egy különleges programra.

Annak érdekében, hogy ez a program most is sok örömet tartogasson a közel 350 résztvevő számára, igyekeztünk minél gazdagabb szórakozási módokkal tarkítani az eseményt. Ez alkalommal a helyszínt a törökbálinti Izgiland Játszóház szolgáltatta, ahol a kisebb korosztályúak garantáltan találnak megfelelő elfoglaltságot. A széles játék palettán túl, a nap folyamán arcfestők, csillámtetoválók, lufihajtogatók is a gyermekek rendelkezésére álltak. Ezek mellett beöltözött bábok, vicces ügyességi játékok és bohóc műsor is bővítették a szórakozási lehetőségek sorát. Az eseményről egy közvetlen emléket is magukkal vihettek a jelenlévők, hiszen egy fotóautomatával is készültünk, ahol mindenki vicces képeken örökíthette meg magát.

Farsang lévén, kötelező elemként, egy jelmezversenyt is szerveztünk, ahol minden beöltözött résztvevőt díjaztunk: a legkreatívabbak indulók nagyobb ajándékokat, a többiek édességet kaptak.
A nap végén természetesen az ünnephez kapcsolódó, elengedhetetlen közös fánkozásra is sor került, amelyekből többfélét is választhattak a gyerekek.

A visszajelzések alapján szerencsére sikerült célt érnünk a rendezvénnyel, ahol a gyerekek és az őket kísérő felnőttek is nagyon jól szórakoztak. A beszámolóik alapján egy határozottan örömteli és maradandó élményben volt részük.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK